Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: Prośba o poradę - NOWICJUSZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lori meyers
    Kurcze, czy czyste prysznice i kible to dla ludzi starszego pokolenia na prawde jest luksus???
    Odpowiadam jako przedstawiciel "starszego pokolenia".

Pokój powinien być z łazienką i kibelkiem. Najlepiej jednoosobowy, abym chrapaniem nie zakłócał drugiej osobie snu. Do tego restauracja na miejcu, aby nie trzeba było samemu przygotowywać posiłków. To jest minimum i wegług tych kryteriów wybieram miejsce zakwaterowania.

Inne rzeczy, jak telewizor, telefon czy lodówka w pokoju należą do luksusów, bez których osobiście mogę się obejść.

W przyszłości niezbędny będzie jeszcze dostęp do Internetu.

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2006

Domyślnie

wow, no to jest przynajmniej jedna osoba, która ma większe wymagania ode mnie :)
    Bo mnie wystarczy swój namiocik, a kibelki i prysznice ogólnodostępne, ale CZYSTE

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Mnie wystarczy Osława i Olchowaty. Woda zdatna do picia wprost z potoku. Wanna i natrysk czysty jak łza, przy progach skalnych obok zwiezła. Kibelek typu "sławojka" sam myję, więc jest czysty. Dla wrażliwszych nosów pozostaje saperka
    Długi

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2006

Domyślnie

Domyślnie

Bo mnie wystarczy swój namiocik
    Moje rozumowanie jest takie:

Namiot jest tylko potrzebny wtedy, jeżeli wędrujemy w takich miejscach, z dala od "cywilizacji", gdzie mozemy zjeść tylko to i przespać się w tym, co mamy na plecach.

Jeżeli jest to możliwe, to wolę wieczorem wrócić do "cywilizacji" na dobrą kolację i spanie w łóżku.

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2006

Domyślnie

namioty też mają swój urok.
    nie przeczę, że mały kilkuosobowy domek z toaletą byłby świetny i to kusząca propozycja, ale ceny nie są zbyt małe:(

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

1. Do Anyczki; jako przedstawicielka młodego pokolenia wychowanego jednak w zgodzie z naturą nie powinnas czyc sie obrazona. Powyzsze określenie doczyczyło niestety wiekszości młodego pokolenia z wielkich miast, wychowywanego na barach KFC i Pizza Hut. Dla nich natura jest czyms tak odległym ze aż stresującym. Poza tym dochodzi zwykłe wygodnictwo i fakt ze rodzice - w tym także piszący te słowa - postawiaja pod nos wszystko jak na talerzu a młodzi jakos nie potrafia tego docenić: przynajmniej jak nie pójda na "swoje". Potem jest płacz, zgrzytanie zebów i myslenie o emigracji jak najdalej.....
    Anyczka; jestes z pokolenia tej zdrowszej nie zdemoralizowanej cywilizacją konsumencką cześci młodego pokolenia i pozostań taka aż do starości.....
    2. Wielokrotnie jeździłem pod namiot w Bieszczady i teraz te noce wychodza w plecach. To sa góry i zawsze w nocy bedzie zimno.
    3. Jeżeli jedziemy gdzieś na wypoczynek, to liczmy się z tym że za darmo nic nie ma. Ktoś ta baze turystyczna musiał zbudować, dla kogos jest to źródło utrzymania a sezon jest naprawde krótki i do tego kaprysny, bo na stabilna pogode w Bieszczadach nie ma co liczyć. Dlatego lepiej jest nieco dorobić gdzie się da by potem zaznac chociaz troche przyzwoitego standardu pobytu by nie męczyc się warunkami i nie tracic czasu i sił na zaopatrzenie, poszukiwanie wyzywienia czy noclegu. Wiem że młode pokolenia nie szanuje czasu ale jest to jedyny towar który nie ma swojej ceny. A im człowiek jest starszy tym czas jest coraz droższy. Dlatego trzeba go bardzo szanować....

Domyślnie

namioty też mają swój urok.
    Oczywiście.

Kiedyś tylko w ten sposób spędzałem wakacje, ale wtedy jeździłem nad morze, do Chałup, albo później na Mazury. Bieszczady odkryłem dopiero niedawno, a dzisiaj namiot dla mnie już raczej nie wchodzi w rachubę.

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2006

Domyślnie

ja dotychczas pod namiotami też tylko nad morzem. W górach jakoś się udawało domek wynająć.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)