Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Teraz "Solina" - zagrożona strefa ciszy

Bieszczadnik Awatar WueM
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Przepraszam, że się wcinam.
    Michale, zresztą też i Piotrze: nie rezygnujcie z uświadamiania ludzi, nie wycofujcie się z dyskusji. Niech przeciwnicy wiedzą, że można myśleć inaczej jak oni. Ciągłe, cierpliwe powtarzanie swojego zdania przynosi efekty. Trzeba tylko (niestety) czasu.

Nie poddawajcie się, ONI właśnie na to liczą.
    Nie wszystkim dzieciom jest pisane stać się dorosłymi, niektóre nie mogą nauczyć się kłamać.

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Domyślnie

Być może jutro się dowiemy, czy Solina będzie nadal objęta strefą ciszy:
    http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,3229776.html
    Jak chyba wiekszość z osób na tym forum mam nadzieję, że strefa ciszy nie zniknie. Tym bardziej, że po dłuższej przerwie planowałem w tym roku powrót na żagle na Solinie...

Pozdrawiam
    Bartek
    Czterech panów B.

lucyna
    Guest

Domyślnie

Już wiemy strefa ciszy jest utrzymana na obu akwenach. W piątek samorządowcy powiatu leskiego przygotowali odpowiedni dokument, który zaostrza przepisy wydawania zgody na posługiwanie się silnikiem. Ponad to zobowiązuje wszystkich użytkowników aby wymienili stare sprzed 1990 r silniki na nowe. We wtorek bedzie głosowanie.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Witaj
    Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Już wiemy strefa ciszy jest utrzymana na obu akwenach.
    Oczywiście mam głeboko w dup.. co wyprawiają na zalewie - dla mnie to nie Bieszczady.
    Zabieram wąta w tym wątku tylko w jednym celu - Lucynka!! Co się takiego stało, że zamilkłaś w watku Pan coś tam?
    Czyżbyś już uzyskała certyfikat?, czy może Twój kolega super przewodnik dał Ci znać coby się zamknąć?
    A może dla Ciebie jako przewodnika środowisko to tylko dupa, na której można wyciągnąć parę groszy?
    To, że władcy Bieszczadów nie otworzą ryja tu na forum było dla mnie oczywiste - ale już zaczynam opowiadać znajomym z Bieszczadów jak mają pojmować zrównoważone coś tam - czyli jak chłopie - babo nie masz układu z parkiem lub LP to zapomnij i stul pysk.

Fajnie przyglądać się jak Ty jako orędownik tego gniota powoli chyłkiem wycofujesz się a jednocześnie w innych wątkach bijesz się jak to bardzo jesteście zaangażowani.

Życie nie wymyśli lepszego scenariusza.

Pa

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał
    A może dla Ciebie jako przewodnika środowisko to tylko dupa, na której można wyciągnąć parę groszy?
    Uważam, że przesadziłeś. Nie jesteś przewdonikiem, nie mieszkasz tu a Lucynę powinieneś przeprosić. Troche szacunku chłopie. Powiem Ci tylko tyle, że praca przewodnika to jedna z fajniejszych. Nie będę na forum z Tobą o tym dyskutować, bo zauważyłam, że potrafisz tutaj tylko oczerniać, ubliżać i niesłusznie oceniać. Jeśli masz ochote to mozemy spotkac się kiedyś na żywo jeśli Cie na to stać i sobie pogodamy o tym jak to my przewodnicy wykorzystujemy Bieszczady do zarobienia pieniędzy, jakimi jesteśmy materialistami i jak mało nas obchodzi przyroda.
    Pozdrowienia dla Opola
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Witaj
    Cytat Zamieszczone przez Anyczka20
    Pozdrowienia dla Opola
    dziękuję w imieniu wszystkich Opolan zakochanych w Bieszczadach.

Nie rób za adwokata diabła - zadałem tylko parę prostych pytań, i nie tylko do przewodnika, ale do człowieka myślącego. Liczę, że z czasem doczekam się odpowiedzi.
    A wszystkim przewodnikom po Bieszczadach życzę oprowadzania turystów w środowisku, którego nie będą się musieli wstydzić. I godnych zarobków.
    Szanuję każdą pracę - a na spotkanie ? chyba szkoda Twojego cennego czasu skoro podsumowałaś moje wypowiedzi w ten sposób.

Pozdrawiam serdecznie z pięknego Opola i jeszcze piękniejszych tuttejszych lasów.

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

Domyślnie

Szanuję każdą pracę - a na spotkanie ? chyba szkoda Twojego cennego czasu skoro podsumowałaś moje wypowiedzi w ten sposób.
    Nie szkoda mi czasu na spotkanie, chociażby po to aby zmienić zdanie :D
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka20
    Jeśli masz ochote to mozemy spotkac się kiedyś na żywo jeśli Cie na to stać i sobie pogodamy o tym jak to my przewodnicy
    Taka ...Dziewczyna proponuje spotkanie a TY co Michał ?
    a na spotkanie ? chyba szkoda Twojego cennego czasu skoro podsumowałaś moje wypowiedzi w ten sposób.
    nie obrażaj sie jeżeli ktoś nie zgadza sie z Twoim zdaniem (chyba nie jestes JK) pogadać zawsze można --Michał nie bądż rura i nie pękaj jak Dziewczyna proponuje spotkanie (oczywiście piszę to w ramach żartu , co by rozładować" iskrzenie ")
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie

W temacie PAN Parks nic nie zostało wyjaśnione,Michał ma 100% racji,nie dajmy wątkowi zdechnąć.BdPN z nami nie będzie gadał ale z organizacją przewodnicką musi.Czyli Lucyna mogła by dla nas uzyskać odpowiedzi na zadane pytania,chyba że nie chce...
    Pozdrav

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Witaj
    Cytat Zamieszczone przez joorg
    Taka ...Dziewczyna proponuje spotkanie a TY co Michał ?
    Chłopie - ja już tu nogami przebieram na myśl o takim spotkaniu. Ale zaraz spadam z krzesła na ziemię - co taka ślicznotka może zyskać ze spotkania z takim już staruchem jak ja?
    Poza tym jakoś umawianie się ze ślicznotkami z tego rejonu mi nie wychodzi.
    Ale wróćmy do tematu - bo moderator któryś tam (zapewne ten z Opola jako pierwszy) dziabnie te pogaduchy i wywali (słusznie) do kosza.

Sprawy strefy ciszy regulują odpowiednie przepisy - i żadne widzimisie wójta czy innej władzy samorządowej nie unikną spotkania z nimi. Wystarczy, aby ludzie z Bieszczadów szeroko rozumianych trzymali rękę na pulsie i w razie głupawych decyzji natychmiast pisali do wojewody. To powinno wystarczyć - no kurde, chyba że to już Pan Sparks czy jak mu tam.

Pozdrawiam z ciepłego już Opola

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)