Strona 33 z 65 PierwszyPierwszy ... 23 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 43 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 683

Wątek: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar szymon magurycz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Domyślnie Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)

Wybaczcie "ciszę", jestem w rozjazdach, ale mamy już 2500 PLN co cieszy niezmiernie Hmmm, jestem w rozjazdach także dlatego, że poza emocjami związanymi z kasą towarzyszą mi inne emocje, jak najbardziej związane z cmentarzem w Berehach, ale o tym napiszę po 4 V, bo to... trudna sprawa

Dziękujemy za wpłaty. Listy dla darczyńców wkrótce wyślę, znaczy raczej we wtorek, bo dziś już nie zdążę.

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Na podstawie swojego domniemania.
    "To, że ktoś nie ma zamiaru dawać kasy, nie znaczy, że komuś ta akcja się nie podoba"... to też zapewne domniemanie.
    Jeśli uraziłem Forumowicza ,który popiera akcję a nie ma zamiaru dawać kasy, to go serdecznie przepraszam. Jednak namawiam by poparcie duchowe poparł praktycznym.
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Reconie, to czy ktoś wspomaga dobrowolną aukcję jest tylko jej/jego prywatną decyzją. Można a nawet należy zachęcać do poparcia ale nigdy, przenigdy! nie wolno karcić ani machać palcem tym, którzy mają inne zdanie. Tu nie sprawdza się zasada kija i marchewki, na tym polu działa tylko marchewka

Jest milion i jeden powodów, które mogą wpływać na decyzję o braku finansowego poparcia dla tej czy innej szczytnej akcji. To, że Ty ich nie widzisz, nie oznacza, że ich nie ma. Jeżeli jesteś zainteresowany mogę przysłać Ci kilka przykładów na PW.

Co napisawszy szczerze zachęcam for(um)owiczów do udziału w aukcji Brakuje nam jeszcze tylko 500zł, wszak to drobiazg dla nas, prawda?
    Czterech panów B.

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Pozostaję pod wrażeniem osób, które do tej pory postanowiły wesprzeć Magurycz w jego staraniach, i to w materii, która na pozór wydaje się być odległa, a jednak wywiera wpływ... to wsparcie świadczy o tym, że jest wielu ludzi którzy patrzą na świat szeroko otwartymi oczami i dostrzegają wiele, dostrzegają sens, co nie zmienia faktu, że każdy z nas widzi inaczej i to jest wartość i niech każdy postępuje tak jak mu rozum, serce czy zwykła ekonomia istnienia mówi
    Jeszcze tylko 500 zyły, a z resztą poradzą sobie ludzie z: Biecza, Cieklina, Szczecina, Gdańska, Warszawy, Nowicy, Ustrzyk Dolnych, Gliwic i... Finlandii

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

za parę godzin będę w Berehach i pozdrowię od was kamienie :):):)

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

przybyło złotych 30
    czyli mamy 2530
    jeszcze tylko 470

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Taka dość ponura informacja z ostatniej chwili: cmentarz greckokatolicki w Berehach Górnych nie jest cmentarzem w sensie prawnym. Tyle wiem na dzień dzisiejszy i niestety mogę wam zdradzić, że taki stan dotyczy wielu cmentarzy, w południowo-wschodniej Polsce głównie greckokatolickich i żydowskich... Wedle mnie złamano przepisy ustawy o cmentarzach i chowaniu zmarłych, ale niestety na ogół stało się to już dawno temu... Wiele by o tej kuriozalnej sytuacji pisać, ale o tym kiedy indziej, choć sprawa jest cholernie poważna..., obawiam się że dotyczy bardzo wielu cmentarzy w Bieszczadach...

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

też mi się coś takiego obiło o uszy...to rzeczywiście ponura sprawa. coś z tym trzeba zrobić....( własność LP ?? )

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Wiesz, najgorsze jest to, że to nie jest kwestia tego jednego (akurat szczególnego dla mnie osobiście) przypadku. Zatem trzeba myśleć o rozwiązaniach systemowych, że tak powiem, a póki co to przerasta moje możliwości, możliwości mnie jednego.
    Wedle tego co wiem właścicielem cmentarza jest Skarb Państwa, a władającym park, co już samo w sobie jest kuriozum...

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Przez całe lata ignorowałem kwestie prawne... teraz widzę, że to błąd, poważny błąd...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)