Skoro to "nasz cyrk", to zróbmy ankietę....
Skoro to "nasz cyrk", to zróbmy ankietę....
Jestem za informacją.
Przecież nie mamy się czego wstydzić. Szymon-robicie wielką rzecz. Porostu ratujecie historie. Kto wie, gdybyście nie robili porządków na nie jednym cmentarzu , to pewnie by zaginął w nicości.
Wiele osób odwiedza takie cmentarze i nie ma pojęcia, kto na nich spędził swój czas.
Może to gmina, a może Unia to zrobiła ?
Jak będzie informacja, to i może więcej kaski wpadnie.
A małe info dzięki komu udało się te prace zrobić nie zaszkodzi.
Takie jest moje zdanie.
N.p.
Cmentarz częściowo odrestaurowała Grupa Kamieniarzy Magurycz przy finansowym wsparciu członków dyskusyjnego bieszczadzkiego forum internetowego http://forum.bieszczady.info.pl w maju 2010.
Napisałem częściowo, bo chyba wszystkiego się nie da za jedną razą
Pozdrawiam
bertrand236
też jestem za informacją . w postaci małej lecz czytelnej tabliczki. zawsze to daje do myślenia, zainteresowania. wiadomo KTO itd. A zawsze może być to przyczynek do wsparcia kolejnych poczynań
Jesteście pewni, że tylko forumowicze wpłacali na ten cel? Ja nie jestem tego pewien.
I weźcie pod uwagę opinię Szymona. Dotychczasowe jego wypowiedzi sugerują jedno: on wyraźnie nie chce tablic. Żadnych tablic. I szanuję jego zdanie.
Pozdrawiam
Długi
Racja
bertrand236
Kurcze, jest mi niezręcznie, w sumie całemu Maguryczowi. Strasznie oblepione tablicami wszelkimi ukochane góry, to obraz niezbyt dobrze znoszony przeze mnie (dawniej człek miał przewodnik i jakoś dawał radę). Owszem, nigdy nie byłem za tablicami, ale raz z satysfakcją, a innym razem zażenowaniem odpowiadam na pytanie: czy wyście coś robili np w Stuposianach (to jeszcze czasy Nadsania)... robiliśmy... w 1991 roku. Nie wygląda to dziś imponująco, ale nagrobki, które leżały te 19 lat temu, ciągle stoją (choć znowu należałoby je wypionować), tak samo w Dwerniku, nagrobki stoją, ale w krzakach.... I tak z jednej strony pomyślałem, że Wam Magurycz odmówić nie może... to jasne. Z drugiej... patrzę na białe (sic!) góry za oknem i nie wiem. Wiem za to, że ważna jest pamięć, ale o... pochowanych tam nade wszystko!
Dla mnie ważne, że Wy dostrzegacie starania, dawniej Nadsania, a dziś Magurycza.
Tak dziwnie: pracowaliśmy tam już w 1989, 1994, 2001...
A może tak: znajdę jakiś zręczny kamień, a na nim wykuję (podobnie jak Hryć) "Magurycz + bieszczady.info.pl"?
Rany, ale ambaras...
I teraz niech się zastanowią zwolennicy podpisu, czy Magurycz jeszcze kiedyś bez oporów poprosi nas, jako forum, o podobną pomoc, jakkolwiek ta sprawa się rozstrzygnie....
eehhhh...
Oj Małgocha nie panikuj.. :) po to ta dyskusja żeby sprawę rozwikłać... i pomoże na przyszłość, będzie temat już z głowy...
Jeśli już tam istnieje jakaś tablica, to myślę że malutka (naprawdę filigran) dokleja nie przeszkodzi, a będzie miała ogromną wartość informacyjną i wspierającą tego typu akcje.. natomiast jeśli miała by powstać nowa specjalnie dla tego celu.. to też myślę że nie powinno się dokładać kolejnej... bo i po co.. Jest tu już gdzieś burzliwa dyskusja o tablicach i ścieżkach dydaktycznych.. Nawet Buby mało nie zlinczowali..![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki