aaa, te plusy oznaczają wykonane czynności, w zależności od konieczności, tyle, że układ się posypał, nie wiedziałem, że to się nie "przeklei"... przepraszam
aaa, te plusy oznaczają wykonane czynności, w zależności od konieczności, tyle, że układ się posypał, nie wiedziałem, że to się nie "przeklei"... przepraszam
Aha, kasę na Berehy, w sumie 3650 zyły, wyzyskaliśmy do imentu :) Zainteresowanym rozliczeniem mogę przesłać je w exelu na wskazany mejl. Jeszcze raz dziękujemy!!!
Szyma !!...a co z kapliczką w Rajskim ?.....
Przyznaję, że nie zdążyłem zrobić pomiarów w łikend czerwcowy, ale będę tam 4 VII rano. Poza tym plan jest taki, że wiosną rozbiórka i wylanie fundamentu, a murowanie albo w łikend majowy 2011 albo latem 2011, a więźba jesienią. To wszystko zależy przede wszystkim od pozyskania funduszy i drewna, a o to mają zabiegać Rajszczanie.
oki , Szymek -wpisuję sobie termin w kalendarz i stawiam się na miejscu..
Krótko pozwolę sobie wpisać pierwsze informacje z prac na kirkucie, nim Szymon napisze pełen raport.
Na tegoroczną akcję ruszyliśmy z zamiarem kończenia resztek macew na kirkucie, takich ledwie wystających ułamków. Jednak prace wyglądają w taki sposób, że podkopujemy jedną macewę by wypionować, a zaraz pojawiają się dwie kolejne. Mnogość macew i radość pracyZwłaszcza że przy wielu odnajdujemy części które należy posklejać, podoklejać. Pracy jest więc pod dostatkiem. Odnajdujemy różne style kucia macew. Dziś odsłoniliśmy macewę którą nazwaliśmy "starocerkiewna" bo jej ryty przypominały s.c.s-owy styl pisania. Na dwóch macewach (już dawniej wypionowanych) zauważyliśmy ślady polichromii w kolorze złotym. Co ciekawe na jednej z nich już dawniej widzieliśmy resztkę polichromii, ale wtedy zinterpretowaliśmy to jako kolor niebieski. Już widać że tegoroczna akcja kolejny raz nie będzie chyba ostatnią w Baligrodzie. Mamy podniesione kolejne ok. 30 macew, i wiele jeszcze w kolejce.
Jeśli ktoś jeszcze ma chwilę czasu to zapraszamy do pomocy jeszcze do końca tygodnia, ew. też wsparcia finansowego na konto jakie podawał Szymon. Za wpłaty które już dotarły dziękujemy.
Ostatnio edytowane przez malo ; 06-07-2010 o 16:24
pozdrawiam
malo :wink:
161 macew stoi znaczy o 50 więcej niż w zeszłym roku, a to zasługa Kamili, Emilki, Kaśki i jej miłego Szymona, Łukasza, Malo, Mareckiego, Pąpla, Brol, Maćka, Wacka i jego żony, Janka, Kozy, Dawida, Patrycji, no i trochę moja, bo co rano budziłem ich...
a to wszystko to także zasługa urzędu gminy i OSP w Baligrodzie, znaczy pomogli nam zdobyć kamienie i wodę, a to ważne było, i dziękuję BM za wsparcie!
ajajaj, to także zasługa Doroty i Krystiana
Poniżej link do zapowiedzi filmu, w którym prace Magurycza na cmentarzach są ważne:
http://vimeo.com/13845799
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki