Strona 41 z 69 PierwszyPierwszy ... 31 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 51 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 683

Wątek: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)

Bieszczadnik Awatar maciejka
    Na forum od
    07.2009

Domyślnie Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)

Cytat Zamieszczone przez piotrrz Zobacz posta
    Jestem za informacją.
    Przecież nie mamy się czego wstydzić. Szymon-robicie wielką rzecz. Porostu ratujecie historie. Kto wie, gdybyście nie robili porządków na nie jednym cmentarzu , to pewnie by zaginął w nicości.
    Wiele osób odwiedza takie cmentarze i nie ma pojęcia, kto na nich spędził swój czas.
    Może to gmina, a może Unia to zrobiła ?
    Jak będzie informacja, to i może więcej kaski wpadnie.
    Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw, myślę, że taka informacja powinna być zostawiona, wpisuje się to w pamięć i historię cmentarzy, jednocześnie uświadamia, że taka działalność jest prowadzona.
    Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    Jeśli już tam istnieje jakaś tablica, to myślę że malutka (naprawdę filigran) dokleja nie przeszkodzi, a będzie miała ogromną wartość informacyjną i wspierającą tego typu akcje..
    Prosta i krótka forma np. Renowację cmentarza przeprowadziło Stowarzyszenie MAGURYCZ i rok.

Stowarzyszenie może na swojej stronie internetowej podać kto wspiera tego typu akcje.
    Cytat Zamieszczone przez szymon magurycz Zobacz posta
    A może tak: znajdę jakiś zręczny kamień, a na nim wykuję (podobnie jak Hryć) "Magurycz + bieszczady.info.pl"?
    Taa...i od razu z linkiem na naszą stronę

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez Małgocha Zobacz posta
    czy Magurycz jeszcze kiedyś bez oporów poprosi nas, jako forum, o podobną pomoc
    Mam nadzieję, że Magurycz nie będzie musiał prosić. Zaproponuje nam kolejne miejsce, a my - dyskutując bez końca, jak na dyskusyjne forum przystało - powolutku będziemy zbierać fundusze Niezależnie od tego co teraz wydyskutujemy.

A nie wydyskutujemy wiele, bo wygląda na to, że Szymon nie zamierza dawać pod cmentarzem informacji nawet o Maguryczu. A jak nie będzie o Maguryczu to siłą rzeczy nie powinno być i o nas.
    Czterech panów B.

Bieszczadnik Awatar szymon magurycz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

O raju, bmiller, to nie tak... owszem, waham się, ale też przysłuchuję się Waszym głosom. Może tak, taka mała tabliczka na wielkiej tablicy BdPN: "Prace remontowe przy wybranych nagrobkach wykonał w 2010 roku Magurycz dzięki wsparciu przyjaciół związanych z forum bieszczady.info.pl".
    Ogólnie praktyka mówi tak: to darczyńca (grantodawca, sponsor) decyduje o tym w jakiej formie uwzględnia się, zaznacza, pokazuje czy wreszcie informuje o jego wkładzie.
    Jeśli idzie o Magurycz: już dawno wyszliśmy z ukrycia..., co nie zmienia faktu, że informacje o naszych działaniach są dostępne...
    Moja niechęć do tablic bierze się także z faktu, że czasami nie bardzo wiadomo, o co bardziej chodzi. Przy czym tego pomieszania nie boję się w Maguryczu.
    Aha, renowacja to niewłaściwe określenie dla tego co robimy, nie mogę też napisać konserwacja, bo nie ma wśród nas konserwatora (rzeźby kamiennej i elementów architektury) w rozumieniu prawa.
    Wiecie, jak myślę o takiej tabliczce to... przychodzi mi do głowy, ze powinienem wskazać na niej wszystkie instytucje i osoby, które wspierały nasze starania w Berehach od 1989 roku... dla porządku, ale tego nie zrobię.
    Może zagłosujcie kto za kto przeciw.
    I jeszcze jedno: nie umiem stwierdzić czy wszystkie wpłaty pochodziły od forumowiczów, jedni identyfikowali się podając w przelewie forumową ksywkę, inni nie... W sumie wpłaty pochodzą od 25 osób i!!! dotarło do nas dodatkowe 100 zyły, które bardzo się przyda!!!
    Wiele osób korzysta z naszych doświadczeń, wiele skorzysta z Waszej przychylności godnej podziwu.
    Sumując ten bezład: dla mnie jesteście częścią Magurycza i jeśli Wasza wola taka będzie to znak się pojawi.

p.s.: pamiętajcie rozważając to, że na ten cmentarz, jak i wiele innych, trzeba będzie wracać co parę, paręnaście lat... hmm, żeby tabliczki go nie przysłoniły (jakby co to dalej jestem za kamieniem z możliwie lapidarnym "znakiem")

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Co do wspomnianego kamienia jeszcze: "Magurycz i Przyjaciele, 2010"???

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

O raju, bmiller, to nie tak
    OK, troszkę się pospieszyłem

waham się
    To tak jak ja...
    Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 22-04-2010 o 18:32 Powód: Dopisałem drugą część postu
    Czterech panów B.

Bieszczadnik Awatar maciejka
    Na forum od
    07.2009

Co do wspomnianego kamienia jeszcze: "Magurycz i Przyjaciele, 2010"???
    Generalnie fajny pomysł, ale przy tak skróconej formie to ktoś może łzę uronić i świeczkę zapalić

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Słuszna uwaga Maciejka..., hehehe
    Swoją drogą to jak już będę się musiał położyć to chętnie tam, ale ja to tylko ja, a nie cały Magurycz i Przyjaciele..., hehehe
    Tak przy okazji: zna ktoś was kogoś kto mógłby taką tabliczkę, trwałą, estetyczną (nie mosiężną albo granitową) wykonać? Pytam, bo jakby doszło co do czego to warto wiedzieć.

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

To może: "Remont 2010 - Magurycz i Przyjaciele"

Słuszna uwaga Maciejka..., hehehe
    Swoją drogą to jak już będę się musiał położyć to chętnie tam, ale ja to tylko ja, a nie cały Magurycz i Przyjaciele..., hehehe
    Tak przy okazji: zna ktoś was kogoś kto mógłby taką tabliczkę, trwałą, estetyczną (nie mosiężną albo granitową) wykonać? Pytam, bo jakby doszło co do czego to warto wiedzieć.
    Jeśli ceramiczna się nada to się podejmuję ...ale najpierw trzeba ustalić napis no i nie może być większa niż 38x38 cm

Przyłącze się do dyskusji. Czemu miałaby służyć taka tabliczka? Nie mogę się odgonić od myśli, iż to próżny pomysł.. Bardzo próżny pomysł.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)