DSC_0097.jpg
Cerkwisko i cmentarz w Tarnawie Niżnej
DSC_0097.jpg
Cerkwisko i cmentarz w Tarnawie Niżnej
DSC_0124.jpg
Cmentarz w Tarnawie Niżnej
DSC_0108.jpg
Dzwonnica w Tarnawie Niżnej (zb. 1934 r.)
DSC_0069.jpg
Współczesna Tarnawa/Ternawa, 6 domów położonych znacznie powyżej dawnych Tarnaw, w pół drogi pomiędzy Niżną i Wyżną.
a swoją drogą, ten nagrobek Franciszka- to prawie detektywistyczna zagadka...totalny odlot, jak prawie potkneliśmy się na drugą połowę w Szandrowcu !!
W najnowszym, 17 numerze "Bieszczadu", rocznika TOnZ Oddział Bieszczadzki, poza innymi ciekawymi artykułami, obszerny tekst o działaniach Magurycza w Bieszczadach w ostatnich latach p.t.: "Kamienie są lekkie...", str 189-224. W razie trudności z nabyciem służę pomocą: szymon@magurycz.org
Ostatnio edytowane przez szymon magurycz ; 12-05-2012 o 09:20 Powód: poprawka
Uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W tym momencie dotarła do mnie informacja, że w miejscowości Bereżnica Niżna, gm. Solina, powiat leski, rozebrane zostały ruiny murowanej greckokatolickiej kaplicy filialnej p.w. Opieki Matki Boskiej zbudowanej w 1916 r. Sprawa trafiła do prokuratury w Lesku.
ja pier.....le !!!.... komuś przeszkadzała ??? potrzebna była cegła???? ruiny komuś zagrażały ??
W internecie nic nie ma (albo nie mogę znaleźć) -> może oprócz prokuratury należy uruchomić media ?! Niech się rozpiszą na temat kapliczki, a może i rozpiszą się na temat niszczejacych i niszczonych innych miejsc takich jak cerkiewki, kościółka, cmentarze itp
Dajcie znać jak coś więcej będziecie wiedzieć !!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki