Strona 65 z 69 PierwszyPierwszy ... 15 55 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 683

Wątek: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)

Cytat Zamieszczone przez szymon magurycz Zobacz posta
    (..). Kompletnie nie wiem o co ci chodzi don Enrico z tą "nagonką na komercyjne działanie" (?). Jaka nagonka? czyje/jakie działanie? Człek chce dać znać, że jest jakiś tam artykuł i to jest złe? Nie jestem wydawcą gazety ani właścicielem strony www tej gazety, a zatem może zręczniej byłoby zapytać "Dziennik Polski"?
    Przyjęte jest zwyczajowo na tym forum że cytujemy artykuły, (a nie wklejamy linki, bo te często znikają)
    Dla mnie to jest nieetyczne podawać link do komercyjnej strony.
    Tego komercyjnego artykułu nie można cytować, a więc będą go mogli komentować tylko ci nieliczni.
    Człek chce dać znać, że jest jakiś tam artykuł i to jest złe?
    Intencje szlachetne , a skutek prowadzi do komerchy

Bieszczadnik Awatar szymon magurycz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Aha. To proszę administratora forum o skasowanie wiadomości zawierającej link wiadomy. Czuję się zdruzgotany przyłożeniem ręki do komercjalizacji świata. Proszę też o skasowanie wiadomości ze strony 64 tego wątku, w której nawołuję do darowania nam pieniędzy w zamian za książkę wydaną przez Magurycz (którą nie każdy może posiadać - nota bene pdf zawierający książkę będzie wkrótce dostępny w internecie). Co prawda wydawało mi się, że zbieranie pieniędzy na społeczną działalność remontową na cmentarzach nie jest działaniem komercyjnym, ale wiedziony wątpliwościami dotyczącymi interpretacji takich poczynań (wszak zawsze może ktoś napisać, że płacąc za paliwo do auta, którym jedziemy na cmentarz, nie tylko przykładamy rękę do zatruwania środowiska, ale także do działalności komercyjnej koncernów paliwowych), wolę nie być więcej posądzanym o nieetyczne zachowania. :)

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Chyba drogi Enrico jesteś cokolwiek przeczulony, też mi się wydaje że ten link to żadna reklama tylko odnośnik do info, z którego ktoś tam skorzysta, lub też nie. Szymon ma rację, nie dajmy się zwariować.
    Pozdrav

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Chyba drogi Enrico jesteś cokolwiek przeczulony,(...)
    W czasach znieczulicy , zawsze się znajdzie jeden przeczulony.
    Dalszą część wymiany zdań przeniosłem na priva aby nie rozpraszać jakże ważnego wątku.
    p.s. proszę też modów o nie kasowanie tematu, niech zostanie jako temat do przemyśleń gdy ktoś będzie chciał wkleić kolejny komercyjny link

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Oto skan artykułu o macewach w Dobromilu:macewy dobromil dp.jpg

Bieszczadnik Awatar Biały 13
    Na forum od
    02.2010
    Rodem z
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Aby przeczytać ten artykuł trzeba się zalogować i wykupić coś tam, za jaką kwotę ?
    czy jest to nagonka na komercyjne działanie ?
    hmm sądziłem że tylko zwolennicy dziennika polskiego itp gazet są spiskowcami?! :)

Więcej luzu ... to ż DP zrobił artykuł o macewach super, to że jest płatny artykuł każdy ma prawo pobierać za to pieniądze. Lecz trudno mi przytaknąć na insynuacje wmawiania Szymonowi działania komercyjnego na rzecz DP ... Nie znam go ani jego poglądów, lecz zawsze jak chce kase na działanie Maguryczan to jasno przedstawia co i jak ...
    ... a tu poprostu dał link - chcesz czytaj nie to nie ... :)

Jak to czytąłem przypomniał mi się taki kawałek hip hopowy http://youtu.be/_6HCOgTc5r4

A teraz Ad rem - co tam u was jakie plany ?
    - czy wyszło coś ze sponsorem fabryką/ hurtownią zniczy ?
    Ostatnio edytowane przez Biały 13 ; 22-03-2013 o 08:16
    Postawcie na harcerstwo, postawcie na Szczep im. "Zośki"!
    przekaż swój 1% http://60i148.org/

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

plany SIĘ krystalizują , wiadomo- są zależne od ,jak zawsze, cienkiego budżetu. Plan -zapewne niebawem, jak śniegi odejdą i kra spłynie.
    ps. poglądy Szymonowe są odwrotnie wprost proporcjonalne do poglądów ND. Ale przecież nie chodzi tutaj o czyjeś poglądy....lecz o coś innego.

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Jeśli ktoś chce dołożyć się do przywrócenia widocznego na zdjęciu - autorstwa Olgierda Czeczotta, lato 1961 r. - oryginalnego wyglądu krzyża pańszczyźnianego w Jaworcu, to prosimy o wpłaty tu:
    52 1020 1026 0000 1102 0118 9554
    koniecznie z dopiskiem: "DAROWIZNA NA DZIAŁALNOŚĆ STATUTOWĄ J".
    Dotychczasowe poszukiwania oryginału nie przyniosły rezultatu niestety, a na sam materiał niezbędny do odkucia krzyża, którą to czynność wykonam nieodpłatnie (czyli jak zawsze), trzeba 2500 PLN. Dodać należy jeszcze koszty żeliwnego IX i blaszanego słońca oraz półksiężyca. Przy okazji: już jakiś czas temu wyraziłem wątpliwość w sprawie obecnego zwieńczenia tego cokołu. Za duży cokół, za mały krzyż. Podobny krzyż jest w Balnicy, 5 innych, ale również podobnych jest w Czeremsze na południe od Jaślisk, a dziesiątki podobnych za wododziałem. Dwa miesiące temu uniosłem nakrywę cokołu i oczom moim ukazał się czop pod krzyż, tyle, że w dolnej dziś części nakrywy, która jest po prostu odwrócona do góry nogami... Bardzo chcemy, aby mimo złego w tej chwili stanu technicznego i cokołu i nakrywy wrócił nań oryginalny, zrekonstruowany krzyż.JKPO.jpg

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Zapomniałem dodać, że z ogrodzenia, które składało się jeszcze w 1990 r. z 4 piaskowcowych słupków i 4 kutych przęseł zostało jedno przęsło i jeden cały słupek oraz fragmenty dwóch, ale nie tworzące całości. To też wymaga rekonstrukcji, a takoż pieniędzy.

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Nowica/Beskid Niski

Cuda Pana Olgierda:
    Wczoraj spotkała mnie tak miła niespodzianka, że trudno się nią nie podzielić. Na zdjęciu autorstwa Olgierda Czeczotta wykonanym latem 1961 r. widać kamień, dla mnie niezwykle ważny ze względu na człowieka, który go obrobił i postawił. Inskrypcja cyrylicą KrzyżHrycia1901BerehyGfot.1961O.Czeczott.jpgna nim brzmi tak: SEJ KREST / NA SŁAWU / BOŻU / JA HRYĆ / BUCHWAK / 1901. Ten kamień nadal pewnie gdzieś w Berehach Górnych jest... będę szukał :) - a może ktoś go widział?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)