A więc tak:
1. opinie, jaką przedstawiłem że zraziłeś do siebie lokalne organizacje przedstawiłem na podstawie moich kontaktów z osobami z gminy Baligród i PTTK. Nie mówie że wszyscy tak twierdzą w tych organizacjach ale osoby z którymi ja się spotykałem.
Cieszę się że nowy wójt jets tak przychylny akcji bo to daje jakieś szanse na powodzenie ale sama przychylność wójta to nie wszytko on może wam obiecać ale jeśli rada gminy postanowi inaczej to nic nie dostaniecie. Tak więc na spotkania radze zapraszać także przewodniczącego rady i przewodniczącego komisji budżetowej bo od nich wiele zależy.
2. Tak chodziło mi o wycinkę drzew. Z tego co mi wiadomo to na ten problem zwrócono ci uwagę dopier w trakcie realizacji projektu. Możesz to uważać za biurokracje, bzdurne przepisy ale co byś zrobił gdyby się coś stało jakiś wypadek. Na szczęcie nic takiego się nie stało.
3. w sprawie list rozmawiałem z toba wielokrotnie i w czasie tych rozmów jakoś nie powiedziałeś mi że będzie to stanowić jakiś problem. Już w czasie mojej wizyty monitorującej zasugerowałem ci że wypadałoby tą sprawe załatwić i wtedy dostałem informacje że nie ma problemu. Poza tym sorry ale wpisanie się na 1 liste ( bo więcej nie wymagałem) nie zabiera chyba całego dnia tylko max. około 10 min.
4. odnosnie wydatków to nie jestem pewien czy pamietasz ile razy się spotykaliśmy w sprawie wydatków abyś mógł rozliczyć projekt.
5. Nie wiem kogo masz na myśli mówiąc "przedstawiciel" ale gdyby nie dobra wola osób pracujących przy tym projekcie to cofnięto by ci dofinansowanie i wtedy by był problem.
Nie odbieraj mojej wypowiedzi jako ataku na twoją osobę czy akcję po prostu strasznie nie lubie jak ktoś mówi coś co mija się trochę z rzeczywistością.

Odpowiedz z cytatem