No Szymonie, nie twierdziłem, że jesteś "nienormalny", tylko, że większości osób takie akcje/prace raczej nie obchodzą
Co do wcześniejszej Twojej wypowiedzi, to nie rozumiem, dlaczego tek się oburzyłeś (chyba) moją wypowiedzią (pisanie dużymi literkami na to wskazuje) - "Magurycz" jest chlubnym wyjątkiem, ale nagrobkami i cerkwiskiem powinny zainteresować się osoby, którym powinno na tym najbardziej zależeć (duchowni, potomkowie osób tam pochowanych) - a nie tylko wolontariusze (Polacy, Łemkowie).
Ale nie zmienia to faktu, że władze gminne\powiatowe\wojewódzkie powinny bardziej się przyłożyć do "kartografii" i zerknąć w mapy, zanim zdecydują się na sprzedaż terenu osobom prywatnym.
Nie wiem ilu, jeżeli chodzi o np. Hutę Pieniacką, to tam nie bardzo kto ma przyjeżdżać...(sam wiesz) - zresztą po kilkudziesięciu latach nieobecności byłych mieszkańców pamięć się zaciera...
No, ale (analogicznie) ciężko wymagać od mieszkających tam Ukraińców, aby pamiętali "za kogoś" o czyimś (katolickim) cmentarzu.

Odpowiedz z cytatem