Nie bardzo rozumiem tą burzę wokół Chaty Socjologa jako miejsca spotkania KIMB.
Pewien rowerzysta, który objechał świat dookoła opowiadał jak dojeżdżał do kolejnej wioski to zawsze go przyjmowali w niej bardzo serdecznie i zawsze ostrzegali, żeby się miał na baczności w następnej wiosce bo tam to mieszkają nieprzyjemni ludzie. Zajeżdżał do następnej wioski a tam historia się powtarzała. Nieznane jest z reguły nieprzyjemne. Zatem tym bardziej zachęcam do poznania Chaty. A osobom, które były tam raz spotykając szemrane towarzystwo i teraz są uprzedzone pragnę zwrócić uwagę na jeden fakt:
Polacy są największymi pogromcami Żydów w II w.ś. bo przecież obozy śmierci były w Polsce a innym dobrym przykładem traktowania Żydów w Polsce jest Jedwabne. Takie zdanie pokutuje na Zachodzie i w samym Izraelu. Postarajcie się nie powielać tego rodzaju błędów we własnym myśleniu.
1. Nie rozumiem dlaczego KIMB nie mógłby się odbyć w Chacie? Wg mnie to idealne miejsce. Cisza, spokój itd. Umyć się jest jak, spać też, ugotować sobie wszystko można, tylko zachodu przy tym nieco więcej niż w hotelu. Ale nie więcej niż w normalnej wiejskiej chacie.
2. Rozumiem, że Piotr ma specyficzne poczucie humoru, które sprawia że dla osób, które sporo serca i pracy włożyły we wskrzeszenie Chaty jest ono drażniące i nie do przyjęcia. Myślę że to się będzie zmieniać, tzn. ludzie związani z Otrytem nabiorą dystansu do takich nieeleganckich żartów, a nieeleganckie żarty będą coraz rzadsze. Niemniej jakby właściciel Hotelu Górskiego w Ustrzykach przeczytał o swoim miejscu że tam dzieją się rzekomo dantejskie sceny też by pewnie zrobiło mu się przykro i może by nawet zaprotestował...
3. Rozumiem niechęć różnych osób do siebie, ale mam prośbę do Ciebie Kriss, byś wyluzował. Twoja odpowiedź Piotrowi była na jego poziomie, a niestety w takim przypadku gość dostaje potwierdzenie swoich słów: no proszę reagują po chamsku! (to że własnej nieprzyzwoitości nie zauważa to jest bez znaczenia). Także Kriss, rozumiem że Ty niechętnie byś widział KIMB na Otrycie, ale ja z kolei się od tego dystansuję i chcę jasno powiedzieć że bym się cieszył gdyby KIMB kiedyś odbył się na Otrycie.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem
Zakładki