To dość znane miejsce ale od zaplecza. Gdzie to jest ?
To dość znane miejsce ale od zaplecza. Gdzie to jest ?
Pozdrawiam
Przemek
Zadając zagadkę z tą tablicą pisaną w języku rosyjskim
miałem ochotę ją utrudnić.
Dlaczego ? Popatrzcie na zamieszczone poniżej zdjecie tunelu w Łupkowie
odpowiedź jaką dał Mirasjest trafiona.tunel w łupkowie-7. 11.1946
Patrząc na zdjęcie znajdziemy tylko dwa symetryczne prostokąty (zaznaczone) bez żadnych tablic.
Tablice takie (jak w zagadce) znajdują się po drugiej stonie tunelu już po słowackiej stonie.
Przy okazji może ktoś wie kiedy i dlaczego tablice z polskiej strony zostały usuniete ?
Następna zagadka ( powiedzmy nr 30 ) też dotyczy pozostałości po dawnych czasach.
Gdzie można zobaczyć taką tablicę ?
tym razem zapewniam że jest to w aktualnych granicach RP
coś podobnego widziałem kiedyś w Lesku na pomniku chyba oswaboditieli na skwerku koło sądu(a kiedyś odjeżdzały PKS-y)Zamieszczone przez Henek
Miras , do licha ! ! !
Na Ciebie to już nie ma mocnych![]()
![]()
. Daj szanse innym coś zgadnąć.
O.K. tak to jest Lesko.
Zapodam natępną zagadkę : w jakim obiekcie można znależć takie pęki suszonych bieszczadzkich ziół ?
To bedzie zagadka nr 31
KOLIBA ?Zamieszczone przez Henek
pozdrawiam
malo :wink:
Odpowiedzi do zagadek Leszcza
zagadka 007 szlak zielony Lutowiska - Otryt
zagadka kolejna bez numerku, ta figurka to przy szlaku ze Starego Siola na przelecz Orlowicza.
Pozdrawiam
Jaro
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Ja chyba poznaję ten okopcony sufit, ale nie powiem gdzieZamieszczone przez Henek
![]()
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Jabol piszeNo tak, nie powiesz na jakim suficie wiszą te zioła ale uprzedził cie MALO trafiając bezbłednie w Kolibe.Ja chyba poznaję ten okopcony sufit, ale nie powiem gdzie
A propos Jabol - to jak to jest z Twoim domkiem dla CKM-u
Czy któraś z odpowiedzi była blisko ?
...a w miedzyczasie małe pytanko. Jak wiadomo Bieszczady są pełne dzikiej zwierzyny.
Gdzie można spotkać tego sympatycznego niedżwiadka ?
Zagadka nr 32
Dwernik :)Zamieszczone przez Henek
Pozdrawiam
Jaro
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)