rzeczywiście ciekawa zagadka i rozwiązanie :) taka długa "rura kanalizacyjna" na torach...![]()
rzeczywiście ciekawa zagadka i rozwiązanie :) taka długa "rura kanalizacyjna" na torach...![]()
było o .... , to teraz może takie coś.Gdzie można zobaczyć tę tabliczkę?
W XV wiecznym kościele z Ryczowa który aktualnie stoi w skansenie w Wygiełzowie koło Chrzanowa.
przejrzałam w myślach wszystkie znane mi dzikie saloony - nigdzie nie ma zakazu plucia na podłogę! czyli prawdziwie dzikie saloony te są
taka tabliczka może tam jest (nie wiem,nie byłam) ale na pewno nie ta.ta jest w Bieszczadach.
ta tabliczka jest bardzo istotnym detalem, który może pomóc zlokalizować miejsce. Gdzie może być tak, że aż chce się splunąć i w dodatku jest to ogólnie wiadome, że chce się splunąć? Jest tak wiadome i oczywiste, że w konsekwencji zostaje wyznaczone miejsce do spluwania.![]()
Tak. To młyn :)
Ciekawe miejsce, z ciekawą historią opowiadaną z pasją przez Pana Przewodnika. To nie jest w żadnym wypadku reklama ale polecam. Muzeum Młynarstwa i Wsi w Ustrzykach Dolnych.
Gdzie to jest?
Dla malkontentów: jest to w Bieszczadach.
Może ktoś zna historię tego krzyża?
Dla mnie to "krzyż ekumeniczny", lub "krzyż Eliadego"...
Z tego miejsca rozciąga się jedna z najpiękniejszych panoramek w Bieszczadach. Daty pod tym krzyżem nie znajdziecie, ale kiedy trafiłem tam pierwszy raz była 199.
coś mi nie poszło za pierwszym razem...
wow to jest świetne, zgadujcie zgadujcie bo ja nie mam bladego pojęcia ale chcę to zobaczyć na żywo :)
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)