Nie godzi się zgadywać. Zgadza się?
Nie godzi się zgadywać. Zgadza się?
a gdzie jest?
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
Od razu chciałbyś utajnić! Zgadujmy więc, nie w celach jw., tylko w celach poznawczych. Tyle tylko, że zagadki nie polegają na tym, że ktoś umieszcza zdjęcie, następnie inny forumowicz pyta się : gdzie to? , i ten pierwszy sam rozwiązuje swoją zagadkę. Cud-malina i zabawa na całego mospanie! Zawsze staram się naprowadzać na trop w celu rozwiązania, ale jak w temacie cisza i nikomu się nie chce pogłówkować i coś skrobnąć, to trudno tak rzucać podpowiedzi w próżnię.
Tabliczka zamontowana jest w miejscu, w którym być nie powinna (tak jak i ta na Holicy) i znajduje się tam już od co najmniej dwóch lat.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Na niebieskim szlaku, a obok niej kwitną latem niebieskie kwiatki (dzwonki??) - przynajmniej kwitły...
A na Holicy nie powinna być? Hm... Z tego co pamiętam przed zainstalowaniem arturowej tablicy było zapytanie wystosowane do nadleśnictwa i oni przeciwwskazań nie widzieli... A nikt inny na pytanie "czy można?" odpowiedzieć nie chciał i odsyłał do leśnych. Taka spychologia. Tak więc tablica jest - i do tej pory myślałam, że jest w 100% legalna :)
Też Cię serdecznie witamy! Zgadza się, tablica jest przy szlaku niebieskim. Co do Holicy, to cała grzęda skalna nie jest zwykłą skałą lecz pomnikiem przyrody, czyli jedną z wymienionych w Ustawie o Ochronie Przyrody form jej ochrony, i nie wiem czy właściwym organem do wydania zgody jest nadleśnictwo, a już na pewno nie powinno odbywać się to na zasadzie: "nie widzimy przeciwwskazań" - jakimś kumoterstwem mi to zalatuje. Chyba, że faktycznie właściwym organem jest nadleśnictwo i została wydana odpowiednia decyzja w tej sprawie (oczywiście na piśmie) - wtedy wszystko odszczekam oprócz tego, że nie podoba mi się taki sposób upamiętniania, który niszczy naturalne piękno i krajobraz.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
A cóż to za górka? Dla ułatwienia w granicach BPN.
xxx1.jpg
Kopa Bukowska/Kamień (mavo, tak dla porządku: detale w detalach, a widoczki w widoczkach:))
Stało się
No nie bardziej na zachód.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki