Ten wilk nie w "Kniei" się zaszył.
Podpowiedź pierwsza - tuż obok stoi taki rząd budynków:
detal58.jpg
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Cały budynek z wilkiem prezentuje się tak:
detal59.jpg
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
A szpaler budynków wśród których on się znajduje tak:
detal60.jpg
Jak dawno tam nie zaglądałem, toć to Sękowiec...
Pozdrav
Komunikacja publiczna stara się jak może, żeby w łikendy utrudnić dotarcie w Bieszczady a gdy już jakiś łikendowy, uparty turysta się przypałęta, to żeby wydostać się mu łatwo nie było (to drugie nie jest takie złe, tylko później w nocy suszy jak diabli) więc w oczekiwaniu na jedyny autobus plątałem się przez kilka godzin tu i tam i zajrzałem w takie miejsce:
detal62.jpg detal63.jpg detal64.jpg
siekierezada? wieki tam nie byłam ale tych obrazów się nie zapomina..
Ostatnio edytowane przez Jimi ; 13-01-2014 o 20:21
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Oczywiście! Są to obrazy stanowiące wystrój Siekierezady. W nagrodę inny fragment wystroju, Mistrz i Małgorzata jak żywi:
detal65.jpg
Ta butla u stóp damy przypomina mi fragment dialogu Behemota z Małgorzatą:
"– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata. (…)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus."![]()
Penetrując miejsce lekko zachaszczone ujrzałem ciekawy mostek. Czy może ktoś mi przypomnieć gdzie to było?. Cała nadzieja w sir Bazylu a może jednak nie tylko?:).
Mostek.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki