Bertrandzzie drogi, jedyne co mi przychodzi teraz do glowy to 'resztki' dawnego schroniska studenckiego, a wczesniej posterunku obserwacyjnego WOP pod Łopiennikiem... Ale to tylko strzał...Zamieszczone przez bertrand236
Bertrandzzie drogi, jedyne co mi przychodzi teraz do glowy to 'resztki' dawnego schroniska studenckiego, a wczesniej posterunku obserwacyjnego WOP pod Łopiennikiem... Ale to tylko strzał...Zamieszczone przez bertrand236
Jasteś daleko od tego miejsca. Czekam na następne.
Pozdrawiam
bertrand236
Zillo zapodał zagadkę 44 z tą wiatą
Podobna wiata isniała (istnieje?) przy podejściu z Wołosatego na Tarnicę, ale to przy dolnej granicy lasu.
Natomiast na tym zdjeciu (z zagadki str.25 ) za mało jest tego lasu w tle.
Brawo Henek. Trafiłeś, wiata zawaliła się w drugiej połowie lat 90-tych. Nocowałem pod nią w 1990 i zastanowiły mnie podpisy na suficie, niektóre z początku lat 60-tych.Pomyślałem, że ci praturyści bieszczadzcy pewnie już wędrują z dziećmi po górach i dlatego sam, pierwszy i jedyny raz w górach, podpisałem się pełnym imieniem i nazwiskiem ( jak Oni), by została i po mnie pamiątka. Pech chciał, ze budowla, która stała kilkadziesiąt lat i wydawała sie wieczną zawaliła się parę lat póżniej.
A może trochę inny typ zagadki o detale. Słowna bez zdjęcia.
zagadka np.zillo 3
Nie dojedziesz TAM pociągiem
choć przejeżdża obok TEGO.
Możesz usiąść pod JEJ liściem,
lecz bez Kochanowskiego.
Co? i gdzie? Myślę, że dla Was to łatwe.
Beniowa -- lipaZamieszczone przez zillo
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Bez wątpienia chodziło o to piękne drzewo.Zamieszczone przez joorg
Pozdrawiam.
Niestety podpowiedź mi nic nie pomogłaZamieszczone przez PiotrekF
Nie byłem tam. Jeszcze mi trochę brakuje do tych, którzy znają Bieszczad jak własną kieszeń.
A znasz takich?Zamieszczone przez Doczu
Tacy, którzy poznają Bieszczad jak własną kieszeń będą nieszczęśliwi. Nic więcej do poznania. :( :( :( Chyba, że zostanie Beskid Niski :D
pozdrawiam
bertrand236
Albo UkrainaZamieszczone przez bertrand236
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki