te prawie 270 tyś to całe zadanie, czy tylko ta wiata?
te prawie 270 tyś to całe zadanie, czy tylko ta wiata?
Państwo dość silne, by Ci wszystko dać jest dość silne, by Ci wszystko odebrać
Jest tych wiat nowych nastawianych w róznych miejscach Bieszczadów, że 270.ooo na wszystkie to wszystko byłoby ciut za mało...z drugiej strony na jedną tyle kasy to byłoby obrzydliwie drogo
Przecież jest napisane, że te środki dostał BdPN a nie Bieszczady jako całościowy twór :D I przeznaczone zostały na wybrane obiekty powstałe na tym terenie w określonych latach. Ile przypadło na tą jedną wiatę to w sumie trudno powiedzieć na podstawie tej kartki.
Się pospieszyłem za późno :)
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Zaczyna się lato roku pańskiego 2014 -tego , a tu pogoda jakaś barowa.
Jadąc w Bieszczady warto w takiej chwili zaglądnąć do którejś z knajpek.
Niestety, stwierdzam , że niewiele ich jest.
A tych klimatycznych jeszcze mniej.
Wiele z nich stara się stworzyć klimaty czego przykładem są poniższe zagadki
.
górna zagadka
hm14_1164.jpg
.
dolna zagadka
hm14_1253.jpg
Spróbuję odgadnąć zagadki.
Najpierw górna : Bar u Mariusza w Baligrodzie
potem dolna - to Nowy Łupków ale nazwy dokładnie nie pamiętam (chyba Nora Wampira ?) - dawna nazwa to "Bar pod sosnami"
Skoro zagadka została (autorsko)rozwiązana to zadam następną - mam nadzieję, że aktywniej bedzie potraktowana...
Więc co to i gdzie?
Podam 50% rozwiązania - Pies marki wyżeł niemiecki krótkowłosy w lesie. Zgadłem?![]()
"W tak pięknych okolicznościach przyrody... i niepowtarzalnej... " J.H.
Uznałbym 25% rozwiązania bo o psa nie pytałem, dałem tylko dla zobrazowania wielkości cokołuA i zapomniałem zastrzec ,że odpowiedzi "w lesie" nie będą uznawane bo to zaledwie zarośla i jakieś 20m od granicy łąki.
Natomiast rasa psa zgadnięta bezbłędnie
Zbyt aktywny na forum nie jestem - moje ostatnie posty prawie wprost podają rozwiązanie...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki