Ależ Dlugi ty masz pamięć !
Ile to lat temu było podawane ? , nie pomnę .
Ależ Dlugi ty masz pamięć !
Ile to lat temu było podawane ? , nie pomnę .
Google pamiętają. Wiedziałem gdzie ten krzyż i kojarzyłem z kolarstwem. Niestety nie mam swoich zdjęć pod ręką więc szukałem w googlach. Któryś z wyników wyszedł mi Twój wpis![]()
to jeszcze jeden krzyż który wypatrzyłem ostatnio
ktoś wie gdzie?
![]()
Krzyż w Nasicznem, w miejscu gdzie kiedyś była kuźnia.
A ten ktoś wypatrzył?:
detal78.jpg
Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 18-05-2015 o 15:49
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Powyższy krzyż jest zaznaczony na mapie Ruthenusa. W niewielkiej odległości, tak około kilometra, po tej samej stronie drogi choć po drugiej stronie rzeki stoi bardziej widoczny krzyż, lecz na ww. mapie nie zaznaczony:
detal79.jpg
PS
Tak teraz sobie zerkam na mapę i widzę, że krzyż z Nasicznego też nie jest zaznaczony na Ruthenusie.
Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 19-05-2015 o 21:40
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Ostatnia podpowiedź: idąc z biegiem tej spadającej wody dojdziemy po kilkudziesięciu (lekkim truchtem po kilkunastu) minutach do drogi asfaltowej, którą udając się w lewo dojdziemy do krzyża drewnianego a w prawo do metalowego.
detal80.jpg
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki