a który to powiat ?
a który to powiat ?
To na pewno Myczków
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Nie chce się wcinać Heniowi w prawie rozwiązaną zagadkę ale znacząca podpowiedzią jest drewniana kratka w kaplicy i ogólna jej nowość.
Owacje na stojąco należą się Arturowi i Bartkowi którzy tak świetnie rozgryźli temat.
A ja zabiorę na wycieczkę Adama i Wojtka do baru "pod Otrytem" , a przy okazji odwiedzimy Nepomucenka,
myślę że jeszcze parę innych osób zatrzyma się w tym miejscu z tak ciekawą historią, o której nie wiedziałem.
A wszystko to dzięki zwykłej zgadywance.
Może to jest to miejsce za Olszanicą, na północ od drogi na Ustrzyki? Choć takiego krzyża nie pamiętam.
Czterech panów B.
Ciepło, ciepło. To miejsce z mojej zagadki jest za Olszanicą, w następnej miejscowości, ale na południe od drogi na Ustrzyki.
Krzyż stoi tu: https://www.google.pl/maps/@49.45191...7i13312!8i6656
Zatem rozwiązaniem jest Stefkowa, tym razem "środkowa"
detal8.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)