Autor wydaje się znajomy, vide 247 strona tego wątku i post don Enrico o "drewnalu" w Szczawnem. Ten natomiast jak się zdaje jest w Komańczy.
Autor wydaje się znajomy, vide 247 strona tego wątku i post don Enrico o "drewnalu" w Szczawnem. Ten natomiast jak się zdaje jest w Komańczy.
W Załużu?
Czterech panów B.
Bardzo dobrze Ci się zdaje, tuż obok wilka i sowy.
Verid utrafił w cel :)
- - - Updated - - -
Szybko poszło, to jeszcze jeden detal:
detal22.jpg
Całkiem spory to był budynek:
detal23.jpg
A wyglądał tak:
detal24.jpg
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
:)
Komańcza, super pomysł, super wykonanie
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Ten odkrzaczony teren może trochę mylić więc przeszukałem archiwum i znalazłem zdjęcia "z kiedyś":
detal25.jpg detal26.jpg
Tacy się tam plątali:
detal27.jpg detal28.jpg
...
Musi że ruiny jakiejś kasarni ( dla niewtajemniczonych słowo to można skojarzyć z koszarami ,czyli miejscem stacjonowania wojska)
Takie obiekty były budowane w owym czasie jako strażnice graniczne , co by ludność nie przemieszczała się bez kontroli (tak jak dzisiejszych czasach)
... ale gdzie ?
po rumowisku i krzakach nie ogarniesz , ponoć w Smerecznem coś takiego znajdziesz , ale gdzie to do Bieszczadów ?
To nie BN, w Smerecznem ruiny prawie równo z ziemią, Olchowiec - nie istnieją, Czeremcha w trochę lepszym stanie ale to nie takie otoczenie. Na wschód dalej - nie wiem...
Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 08-05-2020 o 16:43
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)
Zakładki