Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2635

Wątek: Znasz Bieszczady? Detale

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Znasz Bieszczady? Detale

czy jest szansa ze jeszcze gdzies w bieszczadach jest tez taka brama??? taka sama??? wydaje mi sie ze nie bylam nigdy w krywce...a ta brame znam dokladnie, pamietam jak stalam i gapilam sie na te baszty zastanawiajac sie po co taki wjazd na pastwisko...piotr masz jeszcze jakies zdjecia z okolic tej bramy???? pamietam brame ale zabij- dziura w pamieci jak tam szlam, skad, jaka droga.. musze przekopac albumy ze zdjeciami..moze znajde ta dziwna brame.. chyba ze bylam na krywce i nawet o tym nie widzialam do tej pory (ach te zaburzenia magnetyczne
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    ze jeszcze gdzies w bieszczadach jest tez taka brama??? taka sama???
    Nie, nie wydaje mi się - przynajmniej ja nigdy nie widziałem, zwłaszcza tak dużej. Za nia jest droga przez pastwisko (jak na załaczonym zdjęciu) w lewo też prowadzą dwie drogi. Można dojsc m.in. do Krywki czy Michnowca, ale tam dróżek jest sporo. Do bramy idzie się drogą z Lutowisk przez P. Górną (looknij na mape). Z charakterystycznych rzeczy (droga to betonówka) jest jakieś 400m przed bramą drewniana budka-szałas po lewej tuż przy drodze. Mam inne zdjęcia bramy i okolic ale za cholere nie moge teraz znaleźć. Obecnie drogę do bramy przecina nowa ścieżka przyrodnicza wokół Lutowisk - też jest kilka fajnych punktów widokowych.
    BTW: jakiś czas temu spotkałem przy tej budce harcerzy. Własnie sie zbierali, widziałem ze kierują sie w dół do Lutowisk. Zapytali czy schodzą do Michniowca. Okazało się że wyszli rano z Lutowisk z zamiarem dotarcia do Michniowca. Po 3-4 godzinach kluczenia po okolicznym lesie wyszli z powrotem w Lutowiskach :) Mieli jedynie słuszną mapę Jest tam gdzie chodzić i sie zgubić, fajne tereny i w miare spokój.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 09-11-2006 o 23:54
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

Wiem kto pyta nie błądzi. Nasza teolożka i kobieta renesansu która jak się okazało niezbyt skutecznie wbijała mi wiedzę na kursie i szkoleniach, czyli Marianna Jara odpowiedziała mi na pytanie dlaczego kotwica. Jedną z podstaw wiary jest nadzieja, a kotwica jest jej symbolem. Zobaczy jeszcze to zdjęcie i odpowie w sposób już jednoznaczny. Sedecznie ją tutaj pozdrawiam.

lucyna
    Guest

Chryste ale się walnełam. Gdyby była taka wpadka na egzaminie to oblałambym. Podstawą ZBAWIENIA jest wiara, nadzieja i miłość. Nadzieja symbol kotwica.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 8 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 8 gości)