Przełęcz między Tarnicą a Krzemieniem?
Przełęcz między Tarnicą a Krzemieniem?
Brawo,akurat wtedy schodziłem z Krzemienia.A jest to źródełko Wołosatki.
Jaskinia Dolna w Nasicznem przeszedl ktos zacisk do dna :) byly jakies nietoperze ??
ps nie wzucajcie znanych wolnych dziur bo te znam po otworze juz wszystkie ps zajetych jam takze spora czesca ja caly czas za wolnymi jamami chodze
![]()
Wojtku!
Wczoraj się nażarłeś szaleju i nie przeszło Ci do dzisiaj.Nie jesteś jedynym czynnym użytkownikiem tego forum. Jeżeli jakieś zagadki są dla Ciebie zbyt proste to nie rozwiązuj ich przynajmniej przez jakiś czas. Daj szansę innym. Może inni nie są aż tak wielkimi miłośnikami dziur wszelakich jak Ty.
![]()
Pozdrawiam
bertrand236
Tu masz dokładny opis: http://www.sktj.pl/epimenides/flisz/wnasicznemII_p.html
Na dnie nie byłem. Zszedłem tylko do tego niższego piętra i ten tzw. zacisk skutecznie mnie zniechęcił do dalszych wyczynów (nie jestem miłośnikiem jaskiń), a teraz po przeczytaniu zamieszczonego przez Piotra linka tym bardziej nie będę starał się tam wcisnąć gdyż wyciśnięcie się z powrotem może okazać się problematyczne. A zresztą dla mnie ta "jaskiniowa góra" prezentuje się dużo lepiej z zewnątrz niż od środka i zajrzałem do jej wnętrza przy okazji plątania się tam i siam.
Pozdrówka - Bazyl
Aktualnie 6 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 6 gości)