Co do tego odwiertu to jest on z 1965r i ma 70,3m głębokości.
Te dwa najbliższe odwierty o których wspomniałeś są ok 700 m na północ,w kierunku Bystrego.Są to: Bystre 1,badawczy o gł 95m oraz Bystre 1,hydrogeologiczny o gł 80m.
Co do tego odwiertu to jest on z 1965r i ma 70,3m głębokości.
Te dwa najbliższe odwierty o których wspomniałeś są ok 700 m na północ,w kierunku Bystrego.Są to: Bystre 1,badawczy o gł 95m oraz Bystre 1,hydrogeologiczny o gł 80m.
Pozdrav
Skąd masz te dane?
Chodzi ci pewno o:
1,2,3. Danusię
i
4,5. Huberta
To jest Bystre... Mi chodzi o te z napisem Łubne.
Marcinie,jak się nazywają te źródła(Danusia,Hubert itp) to mimo że byłem kiedyś przy nich, nie pamiętam.Oficjalne nazwy (łubne1 itd) i parametry odwiertów wziąłem z Centralnej Bazy Danych Geologicznych.W tej bazie w Łubnem jest tylko jeden odwiert.
Pozdrav
a może ktoś pamięta gdzie tak upamiętniono budowniczych .... ?
coś się pamięta z lipca tego roku i z wcześniejszych odwiedzin Z.![]()
Tak sobie myślę, że trza iść od końcowego przystanku PKS w lewo i pomnik/obelisk stoi po prawej stronie sobie.
Pozdrawiam
bertrand236
Co się tak boicie powiedzieć że Zatwarnica to ładna okolica
A inne tablice ku pamięci budowniczych ?
Zostały jeszcze jakieś ?
Jeśli tak , to gdzie ?
:)
Tez Zatwarnica , tylko kierujemy się na Suche Rzeki ... i po prawej , po ok 1-1,5 km (mało widoczne bo zarośnięte mocno zawsze bylo - mchem też).
Napis ten sam.
Pozdrawiam PF
Bo zapomniałem .... W " Znasz..... detale" pytał już Piotr ,dość dawno ,jakoś w początkowych "Znasz..."
Pozdrawiam PF
ps
Henek-masz znakomite(pomysły)...
Ostatnio edytowane przez PiotrekF ; 20-12-2008 o 23:59 Powód: żle zacytowałem tytuł
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)
Zakładki