mnie to wygląda na okolice Wołkowyji![]()
mnie to wygląda na okolice Wołkowyji![]()
Jeśli te łąki co są po drugiej stronie, okalają taką wypasioną hawirę nad Pustelnią, to może chodzi o Sokole?
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
też mi na tej linii wypadło Sokole ale Bazyl był pierwszy :> -o ile miał na myśli to Sokole między kościołem w Żłobku a Nazaretankami w Komańczy
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Maaaaarcin! Maaaaarcin! Uuuuu! Gdzie jeeeesteeeeś?!
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
No dobra... Na panoramie widać po prawej stronie zakamuflowaną Wyspę Skalistą... Dacie radę![]()
Na zdjęciu jest Zatoka Teleśnicka. Jawor?
Ostatnio edytowane przez Sonka ; 03-09-2012 o 20:05
chyba nie Teleśnicka (też z początku tak pomyślałam ale ta nie jest taka wyludniona na brzegach a wyspa jest od niej dalej a po przeciwnym brzegu widzę łąki a ja buszowałam lasem) bardziej Brosa bym obstawiała (nie byłam tam nigdy) a zdjęcie chyba zrobione u podnóża Stożka -wg ruthenusa w połowie podejscia na kiczere serednią
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Stożki to była moja pierwsza myśl, wykasowałam swój post i podałam Jawor. Ta zatoka jest mocno wcięta w ląd, Brosa mniej. Nie pamiętam dokładnie jak wygląda, rzadko tamtędy pływam.
Ta ładna plaża i zatoka na pierwszym planie to Zatoka Brosa (wg mapy Solina wyd. Ruthenus). Resztę powie wam mapa bo to miejsce się nie nazywa. Trudno dostać się z plaży... polecam nocleg u Brosa bo w okolicy wiele do zwiedzenia (Stożek, Kiczery i inne bajery).
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)