Nie chce się wcinać Heniowi w prawie rozwiązaną zagadkę ale znacząca podpowiedzią jest drewniana kratka w kaplicy i ogólna jej nowość.
Nie chce się wcinać Heniowi w prawie rozwiązaną zagadkę ale znacząca podpowiedzią jest drewniana kratka w kaplicy i ogólna jej nowość.
Z dwóch wariantów Henia wybiorę Polane![]()
Ależ wcinaj się i każdy kto ma wiedzę o konkretnym położeniu kapliczki też niech się wcina - troszkę sobie utrwalimy wiedzę :)
Ja też Wojtku, tylko chciałem uzyskać bardziej precyzyjną odpowiedź. Jak Heniu wypalił z Myczkowem to zacząłem grzebać po necie i się okazało, że tam też jest i już wiem gdzie się zatrzymać (jest podana jej dokładna lokalizacja) jak będę w okolicy, gdyż do tej pory jakoś ukryła się przed moimi oczami :) A teraz dzięki Heniowi poszerzyłem swoją wiedzę więc chciałem żeby przy tej zagadce podać dokładniej miejsce dla innych zainteresowanych.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Przeglądnąłem moje bieszczadzkie mapy i nie ma w Polanie żadnej zaznaczonej kapliczki.
Pozostaje mi domniemywać że podobnież jak gdzie indziej upodobał sobie jakieś miejsce przy drodze, albo rzeczce, albo moście
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki