Możesz napisać , co jest napisane na tej tabliczce....
Możesz napisać , co jest napisane na tej tabliczce....
bertrand236
Pojęcia nie mam.Ale to było w Bukowcu,tym nad Zalewm.Facet siedział na ławeczce i pykał fajeczkę.
A gdzie jest ten podpiwniczony paśnik? Myślę, że Browar bedzie wiedział
bertrand236
To chyba ten niedaleko Fedkowskiego potoku,naprzeciw Wierchniej Jabłuńki i cerkwiszcza w Tarnawie Niżnej.
Pozdrav
Niiiee ale blisko. Wiedziałem, że pokojarzysz okolicę.
Pozdrawiam
bertrand236
Tych podpiwniczonych paśników(piwniczka na buraki dla żubrów) jest w tamtej okolicy 6.Ten który opisywałem to na Dudku.Poza nim jest jeszcze na Litmirzu,przy drodze "na cerkiew" do Sokolik,dwa na czwórce(droga po północnej stronie Jeleniowatego)-jeden nad wypałem Grzesia,blisko serpentynki między Tarnawą i Mucznym,drugi w połowie czwórki niedaleko drogi z Dźwiniacza;ostatni jest na dziewiętnastce(Błękitna Aleja) na górze,koło ambony.Reszta paśników ma oddzielną piwniczkę,więc musi to być któryś z w/w.Niestety wszystkie są takie same i na dodatek każdy w rogu polany więc wygląda tak samo...
Pozdrav
Bingo odp. 2. Wiedziałem, że znasz te okolice chyba nawet lepiej od Krakowa. ;-)
Pozdrawiam
bertrand236
Bertrand, czy ten pasnik znajduje sie na niewielkim wzgórku, i widoczny jest z daleka ?
Pytam ponieważ będąc w okolicy, widziałem idąc tą betonówką w dali na wzgórku jakieś zabudowanie, i kurka pasowałoby mi to na ten pasnik.
Tak. Idąc tą betonką w tamtą stronę po prawej a wracając po lewej. Na wzgórku pod lasem. Niedaleko stoi też ambona. W piwniczce można przeczekać deszcz albo co innego.... Niekoniecznie przeczekać.
bertrand236
1 zagadka Deszcza. Nie jestem pewna ale kojarzy mi się to z panorama z dwernika kamienia.
Aktualnie 4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 4 gości)