A nie czopek na wodnym kranie?
A nie czopek na wodnym kranie?
Tak... jest to jeden z odwiertów wody mineralnej w gminie Baligród. Gdzie to jest (miejscowość), co jest w tle?
Odpowiedź nie jest oczywista, powiem tylko że ten odwiert nie jest zaznaczony na żadnej mapie, nawet u Krukara.
Może to odwiert Łubne 1 "Pod Ciśnicką" ?
Pozdrav
Możesz Browarze swoją lokalizację sprecyzować?
Z góry dziękuję:)
Pozdrawiam:)
Między Bystrem i Kołonicami oraz między g. Jawor a Patryją,za Krzywym Mostem(wjazd jest przed) jest po lewej stronie łomik,to miejsce się u Krukara nazywa Pod Ciśnicką.
Pozdrav
Tak jest... Ta skarpa w tle to pozostałość dawnego kamieniołomu. W okolicy są jeszcze dwa takie zielone słupki (nie mam tu na myśli Huberta i Danusi). Może wie ktoś gdzie te słupki się znajdują? Podejrzewam że są usytuowane gdzieś niedaleko...
1....
2. Widok ze skarpy Ciśnickiej: droga do Łubnego i cmentarz, zbocza Patryji, i polana na której podejrzewam że są poukrywane te źrudełka.
tu http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ZADY/329793200 jest mowa o trzech źródłach w Łubnym
w Łubem są aż trzy ujęcia, a prawie nie ma tam żadnej informacji.
Ostatnio edytowane przez Marcin ; 10-12-2008 o 14:16
Co do tego odwiertu to jest on z 1965r i ma 70,3m głębokości.
Te dwa najbliższe odwierty o których wspomniałeś są ok 700 m na północ,w kierunku Bystrego.Są to: Bystre 1,badawczy o gł 95m oraz Bystre 1,hydrogeologiczny o gł 80m.
Pozdrav
Skąd masz te dane?
Chodzi ci pewno o:
1,2,3. Danusię
i
4,5. Huberta
To jest Bystre... Mi chodzi o te z napisem Łubne.
Marcinie,jak się nazywają te źródła(Danusia,Hubert itp) to mimo że byłem kiedyś przy nich, nie pamiętam.Oficjalne nazwy (łubne1 itd) i parametry odwiertów wziąłem z Centralnej Bazy Danych Geologicznych.W tej bazie w Łubnem jest tylko jeden odwiert.
Pozdrav
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki