Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Czerwony szlak

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Poznan

Domyślnie

Stary, jak poszukasz, to na tym forum znajdziesz wiele zażartych dyskusji na temat map. Moim zdaniem najlepsze to:" Bieszczady" Krukara z wyd. Ruthenus skala 1: 60 000 i "Bieszczady" wyd. Compass skala 1:50 000, bo na mapie Ruthenusa "Bieszczady Wysokie" masz tylko odcinek czerwonego szlaku, ale za to w skali 1:40 000. A tak w ogóle to na czerwonym trudno zabłądzić ze względu na oznakowanie i wydeptanie. Pozdrawiam.

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 75lowczy
    mam pytanie jaka mape kupic aby dobrze był wytyczony szlak wschodniobeskidzki.wogóle mnie interesuje dobra mapa bieszczad!!!!!!!!
    na www.bieszczedy.pl możesz przeglądnąć mapę ruthenus -krukara ,a na www.twojebieszczady.pl masz mape compass -- porównaj i wybierz , wg mnie najlepsza jest mapa W.Krukara -Ruthenus ( i to nie tylko ze względu na miejsce wydania) :)
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Poznan

Domyślnie

Tez tak myślę, bo własnie z nią chodzę. W Krosnie znam tylko McDonalda, gdzie w drodze z Biesów uzupełniliśmy puste kalorie :P

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zillo
    W Krosnie znam tylko McDonalda
    szkoda zillo że tylko , :D ale proponuję następnym razem skręcić w prawo przed McDonaldem...
    ja do mapy Krukara biorę jeszcze WIG gdzie są poznaczone stare przedwojenne drogi i ścieżki - wtedy można smiało chodzić na " szage" i wiesz ,że nie trafisz na parowy po "drodze"
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie

:D Mi ostatnio spasowała mapa Wojciecha Krukara wyd. RUTHENUS skala 1:40000. Ma może mniej przejżyste czasy przejść niż np. mapa Polskiego Przedsiębiorstwa Wydawnictw KArtograficznych skala 1:75000 (tam jest to naprawde dokładne), ale za to ma coś czego nie mają inne a mianowicie orginalne (oprócz obecnie obowiązującego oczywiście) nazewnictwo z przed "wielkiego konkursu wymyślania nazw" z lat 50-tych i 60-tych. Dla bardziej nowoczesnie wędrujących jest też siatka GPS Stanowczo polecam.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    czestochowa

Domyślnie

DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ!!!!!!!! Może ktos podpowie mi trase która np.jest malo uczeszczana i naprawde dzika ,DZIEWICZA!!!!!!!!!!!!!!!WYBIERAMY SIE I szukamy naprawde czegos ciekawego.POZDRAWIAM!!!

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie

A prosze bardzo :D Mam taki ciekawy i naprawde pusty szlak. Zaczyna sie za pomnikiem pomiędzy Baligrodem, a Bystrym (szlak chyba niebieski) i prowadzi aż do dołżycy. W razie awarii można zejść odnogą szlaku do wsi Łubne (uwaga na tym odcinku - odnodze - są dwa naprawde ostre zejścia i bardzo ostre podejście!!! po drodze idzie się skrajem rezerwatu Woronikówka). Szlak leśny i jak tam byłem ostatnio to przez sześć godzin latem nie spotkałem NIKOGO!!!!. Piekny czysty i nie zdeptany szlak ale prawie zupełny brak tzw. widoków, bo szlak prowdzi lasem i nie ma tam połonin i pkt. widokowych

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Poznan

Domyślnie

Może ktos podpowie mi trase która np.jest malo uczeszczana i naprawde dzika
    Idź na całość, pisz prośbę do dyr. BPN o pozwolenie na przejście z Wołosatego przez Kińczyk, Opołonek,źródła Sanu do schronu w Negrylowie. Jak dobrze zagadasz w Wołosatem to na przeł. Bukowską Ciebie podrzucą. :) Pusto nawet w sezonie.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    czestochowa

Domyślnie

dlaczego trzeba pisac prośbe do DYR .BPN i w jakim celu,i napisz cos wiecej o tej trasie.POZDRAWIAM!!!!!!!!!!

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

dlaczego trzeba pisac prośbe do DYR .BPN i w jakim celu,
    Ano dlatego, że jest to teren BdPN-nu. Jak zapewne wiesz, chodzić po tym terenie można tylko po wyznaczonych szlakach turystycznych.Jak spojrzysz na mapę to idąc szlakiem + czerwonym+ z Wołosatego w kierunku Kińczyka, to dochodzisz do Przeł. Bukowskiej, a tu szlak skręca w lewo na Rozsypaniec. I dlatego potrzebne jest oficjalne pozwolenie i niezbędne zgłoszenie w SG, coby nie mieć kłopotów.Cała w/w trasa poza dwoma punktami tj Wołosatym i Negrylowym jest wyłączona z truchu Turystycznego.
    pozdroowka
    marekm

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)