Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Weekend majowy

Bieszczadnik Awatar domina
    Na forum od
    11.2005
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobieta_bieszczadzka
    a nie pracowałam, cudnie się leniłam na każdej dostępnej odosobnionej łące jaka znalazłam Smile bylo cudnie , cicho i odludnie
    ...wiedziałam, że sprawiedliwości nie ma na świecie :) .
    "Wariat to członek jednoosobowej mniejszości"

Bieszczadnik Awatar shrek
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Białystok

Domyślnie Odp: Weekend majowy

widzę że dawno nikt nic nie pisał w tym wątku :D akurat wybieram się w weekend majowy i czy całe Bieszczady są mocno oblegane ?? czy tylko główne miejscowości typu Wetlina, Cisna, UG i szlaki koło nich?? słyszałem opinie że w ten weekend majowy ma być luźniej z powodu krótszego weekendu ?? czy ktoś się zgadza z taka opinia ?? i tak pewnie wszystko będzie zależało od pogody :pp

p.s. trzymam kciuki żeby było pusto i cicho "D
    Ostatnio edytowane przez shrek ; 29-03-2009 o 17:09

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Wągrowiec

życzę Ci z serca całego żeby było pusto i cicho :) mnie nie będzie tam wtedy więc o jedną osobę mniej
    pozdrawiam!

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

W kurortach i na okolicznych szlakach pewno troszke ludzi będzie. Na Otrycie już pewno nie. 2 lata temu byłem w Beskidzie Niskim, puściutko. Pozdrawiam.
    PS Dla większości Bieszczady to Solina i Polańczyk.
    Ostatnio edytowane przez tomekpu ; 29-03-2009 o 18:02 Powód: PS

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Rok temu w majowy week, wykupiłem kuszetki w pociągu do Zagórza. Miałem(!!!) wsiąść na Dworcu Centralnym. Połowa pociągu składała się, nie wiem dlaczego, z ruskich wagonów sypialnych bez możliwości wejścia do nich. Mojego wagonu nie było bo podobnież(?) mało miejsc sprzedano. Pociąg odjechał z Centralnego z 30 minutowym opóźnieniem bo przeszło połowa ludzi bez skutku szturmowała wciśnięcie się do wagonów. Najbardziej zdeterminowani zaczekali na pociąg z Gdańska do Zagórza. Chciałem być sprytniejszy więc pojechałem na Wschodni i... obraz tłumu i widok w jakich warunkach mam jechać zniechęcił mnie do wyjazdu. Zraziłem się do PKP i już szybko w Bieszczady nie pojadę pociągiem. Jeśli tylu ludzi z różnych stron dojechało, to zapewne na szlakach stonki było w pi....u.
    Dodam, że przepadła mi rezerwacja i niezła kwota zadatku w Perełce.
    Nigdy więcej już nie zaplanuję w "big week" wyjazdu w Biesy!
    Ale każdy zdobywa swoje doświadczenia....
    Ostatnio edytowane przez Recon ; 29-03-2009 o 17:53
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Byłem w Bieszczadzie w łikęd majowy długi dwukrotnie.
    1. Było cudownie
    2. Pogoda piękna
    3. Widoki śliczne
    4. Lasy kwitną na biało
    A ludzie. Są albo ich nie ma. Zależy dokąd pójdziesz. Kiedyś obiecałem Renatce, że nikogo na wycieczce nie spotkamy. I co? I spotkaliśmy. Klopsika. Powiedział, że w takim miejscu, to można spotkać tylko takich głupoli jak my...
    powodzenia
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar shrek
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Recon1 Zobacz posta
    Rok temu w majowy week, wykupiłem kuszetki w pociągu do Zagórza. Miałem(!!!) wsiąść na Dworcu Centralnym. Połowa pociągu składała się, nie wiem dlaczego, z ruskich wagonów sypialnych bez możliwości wejścia do nich. Mojego wagonu nie było bo podobnież(?) mało miejsc sprzedano. Pociąg odjechał z Centralnego z 30 minutowym opóźnieniem bo przeszło połowa ludzi bez skutku szturmowała wciśnięcie się do wagonów. Najbardziej zdeterminowani zaczekali na pociąg z Gdańska do Zagórza. Chciałem być sprytniejszy więc pojechałem na Wschodni i... obraz tłumu i widok w jakich warunkach mam jechać zniechęcił mnie do wyjazdu. Zraziłem się do PKP i już szybko w Bieszczady nie pojadę pociągiem. Jeśli tylu ludzi z różnych stron dojechało, to zapewne na szlakach stonki było w pi....u.
    Dodam, że przepadła mi rezerwacja i niezła kwota zadatku w Perełce.
    Nigdy więcej już nie zaplanuję w "big week" wyjazdu w Biesy!
    Ale każdy zdobywa swoje doświadczenia....

ja akurat miałem taki przypadek 2 lata temu ledwo sie wcisneliśmy z kumplami do pociągu z wawy do zagórza we 3 z plecakami dużymi jechaliśmy na korytarzu na około 1 m2 :( ale biesy zrekompensowały na to a akutar rok temu wsiedliśmy w wawie do w miare pustego wagonu i całkowicie pustego przedziału i luźno nam sie jechało i komfortowo do samiutkiego zagórza :D z tego co sie orjentuje to jednak jest "zasadą" że pierwszy pociąg w weekend majowy w Biesy jest zapchany po sufit i dziwie sie PKP że nic temu nie przeciwdziałają. ostatnio zastanawiałem sie nad rezerwacja całego przedziału (jeśli bym zebrał grupę 7-8 osób) ale myśle że niezdało by to zamierzonego rezultatu z prostych przyczyn że nikt by nie patrzył na taką rezerwację :D a "burdy" niechciał bym robić w pociągu z tego powodu.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)