Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Hotspoty w Bieszczadach

Domyślnie

Tak, tak w Cisnej.
    Sława Starym Bogom...

Domyślnie

Dzięki za informację. Sprawdzę to. Fajnie byłoby, gdyby sygnał dochodził do Siekierezady.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie

a mi się widzi, że do Siekier nie dojdzie sygnał (gdyby był), bo knajpa ta jest w dole..... ale jak jak tak sobie przypomnę co tam się ostatnio działo (jak tam byłem), to jakiś routerek wi fi wydaje mi się logiczną konsekwencją tej zakichanej szafy grającej .....

Nie przeczę że net jest przydatny nawet w Bieszczadach, ale od razu hotspot? W dzisiejszych czasach niemal każdy "buja się" z komórką..... no to możnaby to wykorzystać jako modem.... Taka ciekawostka, przeliczyłem ilość danych przesyłanych na samym gg, i w iem że w razie awarii cały dzień siedzenia na gg przez komórkę kosztowałby mnie 50gr. Jest sens szukać hotspotów? No chyba że ktos ma 8 Mpx cyfrówkę i chce się koniecznie pochwalić rodzinie zdjęciami, a nie wie co to konwertowanie zdjęć......no to w takim razie tylko hotspot....
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Barnaba
    cały dzień siedzenia na gg przez komórkę kosztowałby mnie 50gr. Jest sens szukać hotspotów?
    A gbybyś przez ten czas zamiast stukać palcem w telefon, chciał po prostu z niego pogadać, to ile by Cię to kosztowało?

Moim celem nie jest zamiana urządzenia służącego normalnie do rozmawiana na odległość w namiastkę komputera kieszonkowego, ale dokładnie odwrotnie. Chodzi mi o to, że hotspota mogę wykorzystać jako wirtualną budkę telefoniczną, z której można dzwonić na cały świat i co najważniejsze ZA DARMO.

Domyślnie

Potwierdzam, ze hotspot na stacji benzynowej w Cisnej dziala. Uzywalem Skype'a na Pocket PC bez problemu, jak widac na zalaczonym obrazku.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie

A jeszcze tak.... w zadumie w czasie sesji.... (myślami już w Bieszczadach)

Jaka jest przepustowość takiego hotspota? Wiadomo że nie będę tam ssał filmów HDTV, ale tak z ciekawości, no bo jak skype chodzi to te 64kbps będzie, ale czy więcej?

No i kolejne pytanie, czy takie hostpoty to one tylko na WI FI czy są takie w standardzie BlueTooth (też) , no bo jak palm ma tylko podczerwień i port USB, to kluczyk BT można wepchnąć, ale adaptera WI FI to jeszcze nie widziałem.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Barnaba
    Jaka jest przepustowość takiego hotspota?
    Przepustowosc byla wystarczajaca do prowadzenia bez zaklocen rozmow przez Skype'a i o to mi chodzilo. Nic wiecej nie wiem.

Hotspot dziala tylko na WiFi.

Barnaba, jakiego masz palmtopa?

Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie

ja nie mam..... miewam w ręce MIO 169. A interesuje mnie bardzo wszystko co w miare nowe w dziedzinie technologii komputerowej.

W Poznaniu, mamy tu jedną kafeję internetową gdzie dostęp przez WI FI i BT jest darmowy, tak więc w tym przypadku można powiedzieć że HOTSPOT ma dwa stanardy.

Swoją drogą szybkość HOTPOTA to jedno, a prędkość sieci WIFI to drugie (kumpel kiedyś u mnie podłączył się przez WIFI i flaszkę obaliliśmy w czasie zgrywania paru filmów - LANem byłoby max jedno piwko)

Domyślnie Odp: Hotspoty w Bieszczadach

Jak wynika z dyskusji w innym wątku, istnieje również hotspot w Ustrzykach pod Caryńską. Czy ktoś mógłby podać jakieś szczegóły i podzielić się doświadczeniami z użytkowania tego hotspota?

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Domyślnie Odp: Hotspoty w Bieszczadach

Dzięki informacji od Ani stałej bywalczyni w zajeżdzie dowiedziałem sie o możliwości korzystania z laptopa za pomoca WI-FI.
    więc postanowiłem spróbowac,a musze zaznaczyć,że laptop żle był ustawiony czy cos podobnego(nie znam się )dzieki pomocy Jacka (syna właścicieli)który wszystko mnie i na którego pomoc zawsze można liczyć internet działał bez zarzutu.
    Pozdrawiam
    Wojtek legionowo

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów