Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 95

Wątek: Bieszczady - instrukcja obsługi :)

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KKKrzychoo
    Kupuje patent.
    Napisz jak się sprawdziło......weź jeszcze sobie ten worek dobrze zawiąż na końcach, i troki dobre kup. Jakieś takie jedne kupiłem i są do dupy. Generalnie jak dobrze pod plecakiem zaciągniesz troka to ci nic nie będzie dyndało w czasie wędrówki- jeśli by dydndało chodziłbym zły niebywale. U mnie pomysł ten funkcjonuje sprawnie przy pleckaku alice`a- gdzie toka opieram o dwa elementy plecaka- worek i stelaż, tak więc w turytycznych plecakach może to nie zdać egzaminu. Nie zmienia to jednak faktu że pomysł przedni miałem, i się udało!
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Łorsoł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Barnaba
    Po włożeniu doń maty, ta się rozwija, dostosowując się do worka. Na koniec w środek wkładam śpiwór
    Kurcze, człowiek się chyba starzeje bo podczas pakowania coś mi nie pasowało - a minęło już parę ładnych lat od tego ostatniego.
    Dzięki - przypomniałeś mi o tym sposobie. Może zdążę jeszcze się przepakować - wyjazd wieczorem a ja jeszcze do 16 w robocie.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Barnaba
    Uszyć worek, tak jak by na karimate, taki walcowaty
    Dzięki za odpowiedzi na część moich pytań. A twoje kpiny - no cóż, to normalka na forach, więc również przymykam oko.

A tak wogóle... To w większości to elementarna wiedza dla kogoś kto: W góry to już któryś-tam-nasty.
    Tak, tyle że nigdy nie byłem w Bieszczadach. Jeśli w II połowie maja w schroniskach/bacówkach pełno wolnych łóżek, to karimatę zabieram tylko asekuracyjnie. A skoro tak, to wystarczy alumata.

jak lubisz miec odbite gnaty to proszę bardzo
    Szczerze mówiąc, moje gnaty czują się podobnie, po spędzeniu nocy na klasycznej karimacie, jak i na alumacie. Gdybym chciał te gnaty chronić, sprawiłbym sobie karimatę samopompującą, czy jak to się zwie.

Podsumowując: dziękuję za odpowiedzi na część pytań. Resztę sprawdzę empirycznie. :) Postaram się nie zawracać wam więcej głowy. Początkowo wydawało mi się, że to forum jest całkiem przyjazne dla żółtodziobów bieszczadzkich.

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zarazek
    Postaram się nie zawracać wam więcej głowy. Początkowo wydawało mi się, że to forum jest całkiem przyjazne dla żółtodziobów bieszczadzkich.
    Bo jest, tyle że zadałeś pytania, na które najczęściej odpowiedź możesz sobie wyszukac tu na forum lub przez google. Pytań o śpiwór, karrimate czy o czapkę i rękawiczki nie skomentuję, bo sa to pytania w stylu czy zabierać 4 pary skarpet czy 2 wystarczą. Kazdy ma inne preferencje i na te pytania musisz sobie odpowiedzieć sam w zalezności od tego czy jesteś zmarzluchem, czy nie, oraz czy nie przeszkadza Ci twarda podłoga miast wygodnego materaca.
    Skoro uzyskałeś odpowiedź, że problemu z noclegiem w tym okresie nie ma, to pytanie o branie alumaty czy karrimaty uważam za zbędne, ponieważ w schroniskach tych zazwyczaj nocuje się na łóżkach a nie na podłodze.
    http://www.doczu.pl

Domyślnie

Dobra, rozumiem. Być może pytania zbyt szczegółowe, ale... pakowałem się akurat na wyjazd. Sam często odpowiadam na podobne pytania odnośnie Tatr - wydaje mi się, że mam ciut więcej cierpliwości.

P.S. Nie działa link na stronie: http://www.twojebieszczady.pl/php/faq/faq.php?id=17

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zarazek
    może pytania zbyt szczegółowe
    nie nie szczegółowe, ale banalne. Tak bym to nazwał. No ale kto pyta nie błądzi
    Udanego wyjzadu zycze.

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doczu
    Nieprawda, bo w Ustrzykach Ddolnych - Bank PeKaO S.A. ok 500m od dworca PKS
    Droga w zasadzie ta sama tyle ze do Wetliny czy UG z Polski bliżej i łatwiej jest się przemieszczać przez Lesko Cisna niż UD. Tak więc Ustrzyk Dolnych nie brałem pod uwagę.... Nie wiem jak w Polanczyku i Solinie bo tam nie bywam

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

tyle ze do Wetliny czy UG z Polski bliżej i łatwiej jest się przemieszczać przez Lesko Cisna niż UD
    Bym dyskutował. Atrakcyjniejsza widokowo na trasie Przysłup UG ale dlaczego łatwiejsza
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie

UG z Polski bliżej i łatwiej jest się przemieszczać przez Lesko Cisna niż UD
    To czemu dlaczego PKS do UG jedzie przez UD a nie Cisną? Skoro niby latwiej prościej?
    Osobna sprawa że niektórzy niczym koty, mają swoje ścieżki, i koniec, basta
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Nie wiem jak w Polanczyku i Solinie bo tam nie bywam
    Aaa no własnie przypomniałes mi - w Polańczyku tez jest bankomat bodaj PKO.BP (w jednym z domów wczasowych) - kiedyś musiałem z niego skorzystać, co dzięki uprzejmości kierowcy PKS, ktory na mnie poczekał, udało się

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)