Pewnie w niewielkim ale z pewnościa w odpowiedni sposób wpłynął pożar na zwierzęta ... Chociaż z drugiej strony jak żona usłyszała o tym że płonie połonina
Pewnie w niewielkim ale z pewnościa w odpowiedni sposób wpłynął pożar na zwierzęta ... Chociaż z drugiej strony jak żona usłyszała o tym że płonie połonina
Beskidzkie rysie, wilki i inne w filmach Magurskiego.
http://magurskipn.pl/index.php?d=galeria&art=7
Pozdrawiam..
Ostatnio edytowane przez beskidnik ; 30-05-2011 o 19:58
Filmik zacny - więcej takich![]()
Ostatnio edytowane przez Biały 13 ; 31-05-2011 o 11:34 Powód: rozciągłość postu ... :-P
Super filmik, dzięki!
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Witam. Chciałbym zadać pytanie komuś kto zna się na menu wilków :) Ponieważ ostatnio spacerując po lasach i łąkach Beskidu Niskiego zauważyłem zjedzonego lisa, któremu ostała się jedynie głowa i ogon. I teraz pojawia się pytanie, czy wilki gustują także w lisach? Wiem, że miałem gdzieś zdjęcie, ale na pewno nie na tym komputerze, postaram się więc jutro wrzucić
Na pewno wilk jest wrogiem lisa. Na pewno zwalcza go jako konkurencję. W okolicy Warszawy jak w jednym lesie pojawiły się wilki, to lisy wymiotło z tego rejonu, choć bywa ponoć, że lisy specjalnie łażą za wilkami w nadziei, że skorzystają z ich łupu. Zapewne zdarza się to wtedy, gdy lisy są bardzo zdesperowane z powodu głodu. Nie mam na 100% pewnych wiadomości, że wilk również zjada lisa - ale skoro zjada inne psowate i zdarza się u niego kanibalizm...
Mój syn widział niedawno niedźwiadka w pasmie Żukowa. Wylegiwał się na skraju polany. Jak się zorientował, że to "coś" co leży , to niedźwiedź, to pobił wszelkie rekordy prędkości w ucieczce do domu :)))
To już nawet po bułki nie można wyjść spokojnie
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/nied...wiadomosc.htmlNiedźwiedź brunatny zaatakował w czwartek na przedmieściach słowackiego miasta Rużomberok starszego mężczyznę - poinformowały miejscowe służby medyczne.
Nie wiadomo, w jakich okolicznościach doszło do tego ataku. Mężczyzna został dotkliwie pogryziony w nogi i trafił do szpitala.
Słowackie media zwracają uwagę, że niedźwiedzie coraz częściej schodzą z gór i zbliżają się do osiedli mieszkaniowych w Rużomberok i innych miejscowościach.
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)