Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: San w okolicach smolnika

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie San w okolicach smolnika

czy san w okolicach smolnika da sie przejsc w brod? dokladnie chodzi mi o przejscie z poloninskiego do cerkwi w smolniku.(akurat tam nigdy jeszcze nie bylam, i nie wiem czy koryto jest rozlane, kamieniste czy gliniaste) czy trzeba raczej uderzac na most w okolicach zurawina? Wiem ze stany wod bywaja rozne, ale zawsze jest jakas srednia. Czy jest to glebokosc rzedy "po uda' czy "po pas". Bo np. w dzwiniaczu san da sie przejsc a na tworylnym juz nie bardzo. Moze ktos akurat tam byl, moze przekraczal san i jest w stanie udzielic jakichkolwiek informacji. Z gory dziekuje :)

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie

Na Tworylnym jest regularny bród,droga przez rzekę,do połowy łydki (przy niskim stanie).
    Pod Czereszenką kamienisto,po kolana.Nie przechodziłem ale gapiłem się tam na wodę,wyglądało do ugryzienia.
    Pozdrav

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie

oj, to ja chyba na tworylnym w zupelnie zlym miejscu probowalam san ugryzc bo wpadlam po pas i zrezygnowalam... dzieki za info.. w maju pewnie bedzie mocno wezbrany, ale wiem ze choc probowac warto :)

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

Niedaleko obecnego mostu na Sanie był kiedys bród dla pojazdów.Jakies 300 metrów na północ, pomiędzy mostem a kładką do stanicy harcerskiej. Resztki starej drogi są jeszcze widoczne, głównie na lewym brzegu. Obecnie dostep jest utrudniony, bo San nieco podmył brzegi, naniesione kamienie zmieniły układ dna a krzaki zarosły co sie tylko dało.
    Normalnie w tym miejscu jest kilkanascie centymetrów wody, ale jak sa deszcze to i dwa metry potrafi być.....

lucyna
    Guest

Domyślnie

proponuję wybrać się tam latem. Okolica śliczna a San raz udało mi się przejśc w butach do których się nawet nie nalało. Przeważnie jednak buty trzeba zdjąć. Uwaga na niedźwiedzie.

Bieszczadnik Awatar żubr
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    ustrzyki dolne

Domyślnie

.aktualnie bym nie próbował bo stan wody to po tzw pas i wyżej....stan na 11.04.2006...Tworylne jest do ugryzienia.....proonuje starą drogę która wchodzi w San dokładnie na przeciwko tarasu widokowego.....jedno ze stałych przejśc żubrów przez San a dalej na Otryt.........
    http://www.wrota-bieszczadow.pl/galeria/żubr - tam można powędrować...

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żubr
    proonuje starą drogę która wchodzi w San dokładnie na przeciwko tarasu widokowego.....jedno ze stałych przejśc żubrów przez San a dalej na Otryt.........
    Właśnie o tym brodzie mówiłem
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)