Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Krzemieniec- Okrąglik

Bieszczadnik Awatar malo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    okolice 3-city:506908042

Domyślnie

Szlak jest na tyle wychodzony że w razie czego można nim też łatwo pójść po zmroku. A od Rabiej Skały to już nie jest BdPN - więc można po zmroku.
    (Chyba tylko poniżej Rożków są takie polany na których można by nieco zgubić po ciemku, ale to już blisko Cisnej.)

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

Szlak jest owszem wychodzony, natomisat jest na odcinku Małe Jasło/ Cisna sporo "odejść" od glównego szlaku i po ciemku mozna je bardzo łatwo pomylić, tym bardziej jak się trafi na odcinek gorzej oznakowany. Szukając właściwej drogo - po ciemku! - marnuje się sporo czasu, a robi sie coraz ciemniej.....

Bieszczadnik Awatar malo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekr
    Szukając właściwej drogo - po ciemku! - marnuje się sporo czasu, a robi sie coraz ciemniej.....
    No ja pisałem właśnie z myślą: jeśli w założeniu dopuści się trasę po ciemnemu.
    Zasada tam jest prosta - trzymać się grzebietu, nawet jeśli za Rożkami nie spadną z grzbietu właściwym szlakiem to i tak spadna do Majdanu - czyli są w domu. Choć owszm pamiętam że scieżka momentami odbiega od grzbietu (chyba na Worwosce).

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

A potem mocno kluczy przez młodniki i trawersuje zbocze bez oznaczeń. Pierwszy raz jak tam lazłem kilkadziesiat lat temu to nieźle sie naszukałem znaków na drzewach....

Tak czy owak wycieczka jest przednia... jęzory do pasa.....

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie

No to ja już wiem, że w maju nici z trasy, ale kto wie.... nastepnym razem nie odpuszczę! Puki co ekipa zaczyna mi sie wykręcać i wykruszać..... normalka (jeszcze nigdy nie skompletowałem sobie ekipy na Bieszczadowanie) Sprawa wyjaśni się na miejscu. Jadę z dość specyficzną ekipą, jeśłi któryś dotrzyma mi towarzystwa i wcześniej nie będzie "stynkoł" i do tego warunki będą znośne.... to czemu nie spróbować? Jest parę miejsc gdzie można spasować i zejść do drogi.... a reszta mże iść dołem o :),
    Jeszcze słóko na temat wody.... między Jasłami jest jeszcze źródełko....
    Na koniec jeszcze pytanie do Irka: dlaczego noc nieprzespana? Co masz na myśli? Bo mi się widzi, ze jeśłi bym się zdecydował na nocleg, to byłbym tak wyczerpany że ciężko byłoby mi podnieść powieki......
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Domyślnie

W czasie przejścia nie zapomnijcie WYŁACZYC telefony komórkowe.
    ???? Co miałeś na myśli?

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtekR
    irekr napisał:
    W czasie przejścia nie zapomnijcie WYŁACZYC telefony komórkowe.

???? Co miałeś na myśli?
    Może pierony , a może złapią słowacką sieć i trzeba bedzie bulić podwójnie
    też jestem ciekaw.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

1. Wyłaczyc trzeba dla przyzwoitości żeby jakiemus debilowi nie zachciało sie nam przerywac kontemplacji bycia na łonie natury.
    2. Nie ma nic bardziej obciachowego niz dźwięk dzwonka telefonu i widok gadającego dresiarza/buraka na szlaku z burakiem w garści
    3. Z czysto praktycznych wzgledów: w partiach szczytowych najcześciej jest zasięg i to wielu sieci naraz: słowackich, węgierskich, ukraińskich i nawet austriackich; nie dośc że roaming drogi to jeszcze samo okresowe logowanie telefonu do sieci (wykonywane bez wiedzy uzytkownika co pewien czas) potrafi w najmniej oczekiwanym momencie kompletnie wyładowac akumulator, telefon wówczas pracuje z pełną moca. Jak się coś zaczyna dziać to wtedy brak pradu.
    4. Noc nieprzespana? Zalicz jedną noc w szczerej głuszy niedaleko siedzib niedżwiedzi i jeleni to sam będziesz wiedział....

Bieszczadnik Awatar malo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z

Domyślnie

3. Z czysto praktycznych wzgledów: w partiach szczytowych najcześciej jest zasięg i to wielu sieci naraz: słowackich, węgierskich, ukraińskich i nawet austriackich;
    Hmm.. węgierskie, austiackie - trochę niebywałe.
    Natomiast ukraiński zasięg chyba wyłapuje w Bieszczadach (na szczytach) znacznie częściej niż nasze polskie stacje. To fakt.

4. Noc nieprzespana? Zalicz jedną noc w szczerej głuszy niedaleko siedzib niedżwiedzi i jeleni to sam będziesz wiedział....
    Lisy też potrafią dać nocny koncert - mało miły.
    pozdrawiam
    malo :wink:

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malo
    irekr napisał:
    3. Z czysto praktycznych wzgledów: w partiach szczytowych najcześciej jest zasięg i to wielu sieci naraz: słowackich, węgierskich, ukraińskich i nawet austriackich;

Hmm.. węgierskie, austiackie - trochę niebywałe.
    Węgierskie jak najbardziej - na Wetlińskiej łapie Vodafone HU

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)