Co do 1, 2, 3 - to znane powody, które są (powinny być) kanonem zachowania się w górach. Myślałem o jakichś innych, ukrytych...
Co do pkt. 4 - mam zaliczone :D
Co do 1, 2, 3 - to znane powody, które są (powinny być) kanonem zachowania się w górach. Myślałem o jakichś innych, ukrytych...
Co do pkt. 4 - mam zaliczone :D
Odnosnie tego co słychac na duzych wysokościach: na Połoninie Wetlińskiej jakiś czas temu nasłuchiwałem sobie taksówki poruszające się po Budapeszcie. Nic dziwnego: Budapeszt jest w zasięgu optycznym z Wetlińskiej oraz z Tarnicy. Z Wetlińskiej oprócz Tatr widać także w czasie bardzo dobrej widoczności masz telewizyjny na Świętym Krzyżu.
nie wiem czy mam na mysli ten sam szalas co wy, z tego co pamietam to byla raczej taka wiata dosc porzadna i byla przy szlaku ale juz po slowackiej stronie. I ona byla jakos dalej w kierunku rawek niz pod rabia skala (wstyd mi ale nie pamietam dokladnie jej lokalizacji). Spalam w niej latem 2003 i bylo bardzo sympatycznie, noca wprawdzie jakas zwierzyna krecila sie w okolicy ale nie okazala sie grozna. Kolo 4 rano nawiedzili nas panowie z SG , wylegitymowali, mysmy ich poczestowali czekolada i spalismy dalej :)
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Ej, Barnaba jesteś tam, Irek chyba Ciebie nie doceniaZamieszczone przez irekr
![]()
siemka
poczatkowo chciałem przejść od roztok do ustrzyk w 1 dzień ale czytajac wasze opinie to zastanawiam sie nad tym. Dlatego chciałbył sie dowiedzieć czy w okolicach Okąglika jest jakaś polanka aby rozbić namiot??
i 2 pytanie: czy jest wiata pomiedzy Rabia skała i Czołem??
z góry dziekuje za odpowiedz.
Ostatnio edytowane przez yasiolek ; 24-07-2006 o 10:13
"... Dlaczego sa takie piękne, dlaczego tak złe dla ludzi, dlaczego moje Bieszczady , tak KOCHAM i nienawidze..." KSU
Teoretycznie rozbić namiotu nie można nigdzie... praktycznie czasem ludziska rozbijają się pod Jasłem. Słowacka wiata jest w okolicach Rabiej Skały, w niej również spać nie wolno, ale wiele osób tam nocuje, generalnie bez większych konsekwencji...
W ogóle tak sobie widzę, że co jakiś czas (przed sezonem) powracają pytania w ogólnym stylu "czy można spać na dziko" hihih Faktycznie- Jasło aż sie prosi o kimanie- zwłaszcza że prawie na szlaku źródełko co by się można było natutkać wody....
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
ale mi chodzi o okrąglik.. gdyz wybieram sie z roztok g.
"... Dlaczego sa takie piękne, dlaczego tak złe dla ludzi, dlaczego moje Bieszczady , tak KOCHAM i nienawidze..." KSU
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki