Póki co, mała rzecz, a jak cieszy![]()
Póki co, mała rzecz, a jak cieszy![]()
bertrand236
Zloilem ja po wielokroc jadac na pstraga.
Ta dziura już załatana. Tego lata miał miejsce mały remont miejscowy tej drogi. połatano dziury i sfrezowano tam gdzie były spękania i położono nową warstwę. Jedzie się nadal komfortowo tylko brakuje linii lub oznaczenia odblaskami co większych zakrętów. We mgle się to szczególnie przydaje. A co to Autokaru na tej drodze to trzeba mieć niezłą odwagę żeby tam jeździć. Ja pojechałem raz autobusem , miałem z 10 osób na pokładzie i się nieźle bałem na mostku w Terce. Trocę skrzypi przy 18 tonowym autobusie. Teraz trochę go wzmocnili podłużnymi belkami.
... no sorry, czy aby nie wymyślamy za wiele? jedna z ostatnich, wedle mnie ,tras drogowych, która nie uległa poważniejszym przemianom, jedyne co zasmuciło mnie ostatnio, to info LP, że na parkingu, opodal rozgałęzienia na Kalnicę, kradną ...![]()
A może wiecie jak tam wygląda teraz droga(śnieg)
W tym miejscu należałoby skleić ten wątek z wątkiem o drodze przez Daszówkę. A to dlatego, że tamta droga za niedługo podzieli los tej. Tzn, za małe pieniądze zrobi się bajerek, który okaże się fuszerą. Rozmawiałem z inżynierem drogowym o słynnej w okolicy Jeleniej Góry zabawie za unijną kasę, która zowie się remont 7 ulic w Sobieszowie czy jakoś tak. Spora kasa i wielka granda. Poprawkom nie ma końca. Niedoceniona wartość robót w kosztorysach, bo ma być jak najwięcej km za każdą złotówkę dotacji. Niepoprawione profile dróg, tajne wyboje, od których już zaczęła się erozja nawierzchni, masowe wycinki drzew nawet niezwykle cennych. I coś mi mówi, że właśnie niechlujstwo wykonawców połączy oba wątki trwale. A może się mylę? Oby...
Derty
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Czyli co jestes za tym zeby przerabiac droge z przez Terke na dolzyce na S 894??? Jesli chcesz ingerowac w profil drogi lub obiekty mostowe to chyba troche przesadziles. Moze jeszcze profil 100km/h i tunele.
Jesli o mnie chodzi to taki remont wystarczy. Konkretny remont tej drogi to musialby sie skladac w wymiany podbudowy, Profilowanie zakretow, remont obiektow mostowych ( bodajze 10 na trasie) likwidacja osuwisk, elementy bezpieczenstwa ruchu drogowego itp. Tylko czy my tego chcemy ?????? To sa Bieszczady a nie podwarszawska droga gminna. Jak dla mnie remont samej nawierzchni z frezowaniem i wymiana barierek to dosc. I dobrze ze nie naprawili tego mostu w Terce. Drewniane mosty maja dusze a poza tym kierowcy ciezarowek boja sie tamtedy jechac. Sam jestem kierowca 44 tonowego monstrum i wolalbym jechac naokolo bo w mojej pracy taka droga to przeklenstwo gdy mam 16,5 m naczepy za soba. Wiec zostawmy ja taka jaka jest!! Moze to zdziwi czytajacych watek o drodze przez Daszówke gdzie jestem za budowa drogi do Czarnej ale jestem przeciwny jakimkolwiek zmianom na drodze przez Terke. Minimum zostalo naprawione i to tyle. Jak dla mnie jest pieknie!! Moze kilka sierzantow na ostrych zakretach ale to max. :)
pozdrawiam.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki