Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 100

Wątek: Droga Dołżyca - Terka

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Generalnie droga to nie atrakcja turystyczna
    Może i nie droga. Należy jednak wziąść pod uwagę fakt, że jak sie idzie nie wyremontowaną drogą, to jest spokuj, cisza, i w ogóle jest fajnie. Jeśli się jednak idzie ładna asfaltówką- że aż sie prosi na rolkach jechać, to na bank się nie będzie szło w spokoju i ciszy- zwłaszcza tą drogą do Terki.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Barnaba
    jak sie idzie nie wyremontowaną drogą, to jest spokuj, cisza, i w ogóle jest fajnie. .
    Mam odmienne obserwacje: jak ide drogą elegancko wyasfaltowaną to jest w miare cisza (umownie - bo trudno wymagac zeby na szosie była cisza, od tego sa ściezki, szlaki, drogi lesne), jak ide drogą nieremontowaną, zdewastowaną jak Dołzyca - Terka to słysze samochód 5 minut wczesniej niż go zobacze. Łomot na dziurach i kamolach, skrzypienie żelastwa, odpryskujące kamienie a już z całkiem bliska rzucanie k..mi przez kierowców. Przy małym ruchu np. poza sezonem i w mniej obleganych porach dnia "cisza" jest wlasnie na tej wyasfaltowanej, bo na wertepach jeden samochód robi hałasu za dziesieć.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar WALDI
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    z pięknej krainy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Mam odmienne obserwacje: jak ide drogą elegancko wyasfaltowaną to jest w miare cisza
    Jak będzie wyasfaltowana droga to na bank zaraz pojawią się domki,domeczki,dacze.
    I już ciszy nie będzie.Za jakiś czas od tej asfaltowej drogi będą się tworzyć kolejne nitki i w ten sposób cisza i spokój będzie wspomnieniem.
    Tak prawdę mówiąc wolę jedną terenówkę raz na godzinę usłyszeć i zobaczyć niż sznur samochodów ciągnący się bez końca.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WALDI
    Tak prawdę mówiąc wolę jedną terenówkę raz na godzinę usłyszeć i zobaczyć niż sznur samochodów ciągnący się bez końca.
    W sezonie zobaczysz tam sznur samochodów częściej niz terenówki pomimo stanu tej drogi.

Rozumiem Piotra i sie z nim w pełni zgadzam.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar Lech Rybienik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa

Domyślnie

Działki i tak są na sprzedaż przy tej drodze. Głównie między Polankami a Terką.
    Lech

Bieszczadnik Awatar WALDI
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    z pięknej krainy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lech Rybienik
    Lech
    Pozwolę sobie wtrącić parę zdań poza głównym tematem ale w związku z cytatem pasuje mi to tu wrzucić.
    W tamtym roku jechałem od Barwinka aż do Popradu.Jak ktoś jechał tamtędy to będzie wiedział o czym piszę.Dla nas widzących wioski ciągnące się na przestrzeni kilometrów jest czymś naturalnym.Jednakże tam nie widziałem zabudowań gdzieś poza określoną strefą. Jest osada i w jej skupisku wszystkie zabudowania.Nie ma czegoś takiego jak u nas że domy stoją nieomal wszędzie.Część budowana legalnie, a część wg. uznania.
    Jeżeli się to komuś podoba i prawo mu na to zezwala to niech stawiają gdzie im pasuje. Ja jednak wolę patrzeć na drzewa,góry,lasy,strumyki,a nie wysokie płoty okalające te rezydencje nie koniecznie przed dzika zwierzyną

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Domyślnie

Skoro na tej drodze jest dopuszczony ruch pojazdów, to powinna być utrzymywana w dobrym stanie i kropka.
    Cisza i spokój - OK, ja też tak lubię, ale od tego są drogi zamknięte dla ruchu, szlaki itp.

Bieszczadnik Awatar Lech Rybienik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa

Domyślnie

Nie ja stanowię Prawo Budowlane ani Ustawę o Zagospodarowaniu Przestrzennym czy jakoś tak, jeno stwierdzam, że przy rzeczonej drodze są działki na sprzedaż.
    Lech

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lech Rybienik
    A widzieliście na pięknej polanie w Polankach cudowną budkę letniskową ze wspaniałym sztucznym stawkiem na którym jest elegancka wysepka z mostkiem jak z bajki?Jak jadę tą drogą i to widzę to od razu przechodzi mi złość na drogowców na rzecz chęci mordu gminnego architekta Taka była faaajna polana Niedobrze się robi...
    Droga dopuszczona do ruchu,remont się należy,ale można by było odcinek między Polankami a Bukiem uszutrowić.Szuter niejako sam wymusza nienerwową jazdę.
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Browar
    na pięknej polanie w Polankach cudowną budkę letniskową ze wspaniałym sztucznym stawkiem na którym jest elegancka wysepka.
    Budka jest the best Fajne miejsce na grill tylko komary pewnie tną jak cholera...
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)