no wlasnie :D
browar! ja tego paskudztwa wodnego na polance nie widzialam... nie wiedzialam ze tam sie tak zmienilo...ech...:(
no wlasnie :D
browar! ja tego paskudztwa wodnego na polance nie widzialam... nie wiedzialam ze tam sie tak zmienilo...ech...:(
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
O tej drodze pisalismy na forum chyba jakiś rok temu . Przypomnę że remont tej drogi wiąże się z planami uruchomienia przejścia granicznego / podobnego jak w Radoszycach/ w Roztokach Górnych. Chodzi o to by stworzyć dogodny dojazd ze Słowacji nad j. Solińskie , także dla turystów odpoczywających w Polańczyku możliwość łatwego odwiedzenia Słowacji.
http://forum.bieszczady.info.pl/show...ht=Do%B3%BFyca
Pozdrawiam
naive
czyli droge cisna- roztoki tez by chcieli remontowac?? I w cichej nadgranicznej osadzie zrobic przejscie dla sznurow samochodow tych ,ktorym sie spieszy nad soline?? mam nadzieje ze te plany szlag trafi!!!!!!!! moze nie starczy kasy bo ktos je da strajkujacym rolnikom zeby kupili sobie tanie wino! :D :D w naszym kraju jest wszystko mozliwe wiec nie trace nadziei :)
bo roztoki to jedna z moich ulubionych miejscowosci..
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
chwala slowackim "zielonym" za protesty przeciw temu przejsciu!!! moze ich nikt nie przekupi i nie ulegna! jestem z nimi!!!!
>moze ich nikt nie przekupi i nie ulegna!
Ech,Ty Buba to w obłokach...a ja przestanę pić piwko![]()
Pozdrav
co ja poradze?na tym swiecie mozna byc albo w oblokach albo palnac se w leb
a broni nie posiadam
![]()
Przejście w Radoszycach nie spowodowało jakiegoś kataklizmu turystycznego. Pociąg z Łupkowa na Słowację nie wozi tysięcy turystów. Droga Dołżyca Terka i inne powinna być w dobrym stanie technicznym. A czy w Roztokach powinno być przejście samochodowe, to już inna bajka. Moim skromnym zdaniem może być. Tak jak w Balnicy piesze. Jakoś nie zwiększył się ruch na niebieskim szlaku.
Długi
Co do modernizacji drogi nr 2283R Bukowiec-Dołżya to został ogłoszony przetarg na 17 lipca czyli ogłoszenie wyników przetargu ok 26 lipca (przy dobrych wiatrach)
Myślę że prace rozpoczną sie ok połowy sierpnia , zakres obejmuje ok 7 km drogi, pogłębienie rowów odwadniająccych , wykonanie zjazdów itd..
Przewidywany termin zakończenia do 30.11.2006
Jak bede wiedziała coś więcej mogę pisać jak to kogoś interesuje
Pozdrawiam
andzia
... w górach jest wszystko co kocham...
Odnośnie drugiego przetargu: modernizacja drogi nr 2281 R Skowczyk-Zawóz i nr 2282R Sakowczyk-Werlas został również ogłoszony na 17 lipca, także sytuacja jest podobna
Zakres: 8,2 km termin zakończenia 30.11.2006
A! Oba przetargi są finansowane z UE
Pozdrawiam raz jeszcze
andzia
... w górach jest wszystko co kocham...
Dzięki wielkie andzia. Wnioskuję więc, że w tym roku lepiej tam wogóle nie jachać bo wiekszą przeszkodą mogą być maszyny drogowe niż dziury. Gwoli wyjaśnienia niektórym miłośnikom cichej drogi - jeżdżę w Bieszczady co roku i tak lubię ciszę i spokój, że jadąc z Krakowa wybieram trasę przez Łącko (zaopatrzenie w dodatek do herbatki), Gorlice, Dukle, Tylawę (dobre tane jedzonko w knajpce przy skrzyżowaniu) i wjeżdzam na trasę do Komańczy (dla mnie tam zaczynają się Bieszczady). Jeżdżąc pod koniec sierpnia jest tam cisza i spokój. Też wolałbym żeby trasa wzdłuż solinki nie była głownym szlakiem przejazdu nad zalew ale innego zdania jest mój 7-mio letni ford , który co roku daje mi do zrozumienia że ta trasa to już ostatni raz.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki