Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 100

Wątek: Droga Dołżyca - Terka

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Droga Dołżyca - Terka

eeee, a moze twoj ford w ten sposob okazuje swoja radosc?? :D moze poskrzypywanie, popiskiwanie, gruchotanie i bulgotanie to objaw radosci i chce ci przekazac ze cieszy sie ta droga??? tavria kumpla byla zachwycona jak podtopil ja w oslawie! :D ja do konca nie zrozumialam co mi chciala przekazac (w koncu pewnie po ukrainsku gadala
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

cieszyć to on się cieszył, ale na drodze z Polany do Lutowisk bo tam somoczynnie zrobiła się szutrówka (z małymi plackami asfaltu)

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

droga przez skorodne to juz jest calkiem super!! mozna wysiasc z samochodu i przyrzadzic sniadanko na srodku drogi, na znalezionym platku asfaltu! :D przynajmniej ze 4 lata temu tak tam jeszcze bywalo!...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Pokonuję tę drogę zawsze kilkakrotnie przu każdym pobycie w Bieszczadzie a,że jestem często tych przejazdów trochę się uzbierało.
    zawsze coś skrzypi chrobocze itd: a jednak jeżdże tą trasą,ileż emocji się wiąże z pokonaniem tej drogi.
    Ba ostatnio pojechałem w Biesy samochodem córki sportową mazdą mx i też jeżdziłem tą drogą,w którymś momencie zagapiłem się i w efekcie urwałem tłumik.
    Pewnie nie ja pierwszy bo na stacji benzynowej w Cisnej mają uszczelniacz do tłumików,który i tak odpadł.
    pozdrawiam.
    Wojtek legionowo

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2005
    Rodem z
    Rzeszów-Ostrowiec Św

Hej hej

A w przyszłym roku już nie będzie takich problemów
    Też kiedyś po drodze w górki urwałam tłumik więc wiem co to znaczy
    Mojego nie dało rady pospawać , tzreba było nowy...

Takze co do modernizacji jestem ZA
    A do końca roku - jak pisałam wcześniej- oba kawałki drogi zostaną skończone

Pozdrawiam
    andzia
    ... w górach jest wszystko co kocham...

Bieszczadnik Awatar Lech Rybienik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa

Jest na tej drodze takie cudownme miejsce, gdzie woda podmyła drogę tak, że za chwilę nie będzie można w ogóle przejechać bo się zarwie. No i wspaniała agrafka osuwająca się do Solinki. Stabilizacja tych dwóch miejsc może kosztować więcej niż cała nawierzchnia i te zjazdy....
    Dodając ciężkie pojazdy z drewnem tylko czekać jak to się posypie, czas najwyższy na remont zaprawdę...
    Ostatnio widziałem, że ktoś pogłębia rowy na Łopience, ale żadne plotki o dziwo do mnie nie dotarły.

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

Bardzo lubię drogę Dołżyca-Terka... przemierzalem ją wielokrotnie, nigdy nie samochodem, często pieszo i czasem autobusem i zgadzam się z Piotrem i Lechem... Tam trzeba remontu!
    Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

[QUOTE=buba]czyli droge cisna- roztoki tez by chcieli remontowac?? I w cichej nadgranicznej osadzie zrobic przejscie dla sznurow samochodow

Buba troszkę pomyśl(z drugiej strony rozumię Cię ) i wstaw się w położenie miejscowych , Oni też chca w miare normalnie żyć ,pracować i zarabiać - to nie sa mieszkańcy skansenu.
    a Bieszczady na tyle są rozległe ,że ustronne miejsca można jeszcze znależć ...Ty przyjeżdżasz 2 , 3 razy do roku w ten rejon, a Oni tu są cały rok.
    Jeżeli szukasz naprawdę odludzia , to jeszcze długoooo znajdziesz i w Bieszczadach i w Beskidzie.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Wracam do tematu bo zbliża się ten czas, w którym ponownie moje stopy staną na bieszczadzkiej ziemi. W związku z tym mam pytznie. Czy ktoś przemieszczał sie ostatnio po taj drodze. Interesuje mnie zwłaszcza odcinek od parkingu przy szlaku na Sine Wiry do Jabłonek. W zeszłym roku serpentynki były już prawie nie przejezdne. Jak jest teraz? Podobno mieli tam wejść z robotami drogowymi - czy są utrudnie np. zamknięta droga tak jak z Dwernika na Brzegi.

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

od kilku dni przemieszczam sie tą drogą jest w gorszym stanie jak w ubiegłym roku ale ostrożnie da się przejechać.
    Pozdrawiam
    Wojtek legionowo

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)