Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 100

Wątek: Droga Dołżyca - Terka

Domyślnie Odp: Droga Dołżyca - Terka

dzięki, chyba w tym roku jednak sobie odpuszczę, zwłaszcza, że czeka mnie jeszcze jazda do Chmiela, a czytałem, żeby uważać tam na głębokie dziury

Bieszczadnik Awatar malo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    okolice 3-city:506908042

Ta droga to praktycznie ser szwajcarski. Każda osobówka przez wiele kilometrów robi tam siermiężny slalom. Miałem okazję widzieć jak Lechu jadąc z Łopienki w rejon Diabligrodu wybrał trasę o 20km dłuższą (na Wołkowyję, a nie Cisną) żeby choć nieco prędzej dotrzeć przy Terce do normalnego asfaltu.
    pozdrawiam
    malo :wink:

Bieszczadnik Awatar robines
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    dziura w Beskidzie Małym

Wczoraj jechałem tą trasą,no i zmierzyłem długośc tego nieszczęsnego,dziurawego odcinka-dokładnie 7,1km.Jechałem ok.godziny 15,ruch na odcinku jak cholera.Kierowcy prawie wszystkich fur które mijałem zatrzymywali mnie i pytali: Daleko tak jeszcze? No to ich informowałem z perfekcyjną dokładnością a na odchodne(odjezdnę? )mówiłem:"To Bieszczady,tutaj to normalne,skróty są tylko na mapie..." Co ciekawe prawie wszystkie wozy które mijałem miały blachy KR...Krakówek zadepta nasze Bieszczadki???...a może tylko deptak soliński ???
    Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2005
    Rodem z
    Rzeszów-Ostrowiec Św

Przetrag na modernizaję drogi Bukowiec - Dołżyca już sie odbył 17 lipca (pisałam o tym wcześniej) podobnie jak Sakowczyk-Zawóz
    Wybrano ofertę jakiegoś konsorcjum sle to nie ważne do końca, plac budowy został przekazany także lada dzień droga nie będzie przejezdna ze względu na remont
    No chyba że panowie drogowcy wpadną na pomysł rychu wahadłowego hahahhaa
    Nowy asfalcik powinien być położony do końca listopada

Pozdrawiam
    andzia
    ... w górach jest wszystko co kocham...

lucyna
    Guest

Swietna wiadomość, Dziś jechałam tą drogą autokarem. Jeszcze jest przejezdna

przejezdna jest (była) kiedy kilka dni temu tam śmigałam (haha) tylko małe uprzedzenie dla tych co pierwszy raz... od Dołżycy jest ok, oznaczone, ostrzeżenie, że dziury i te sprawy, ale od strony Terki nie zauważyłam (może jest) i tak jadąc sobie beztrosko po ładnym gładkim asfalcie wpada się nagle w te dziury... niemiłe uczucie :/

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006

Ale dzięki temu nagłemu przymusowemu zmniejszeniu prędkości przelotowej ludzie stwierdzali ze tam także jest bardzo ładnie i można się zatrzymac na dłuższą chwile, czasami z powodu przegrzania silnika ale to już inna bajka.

Zresztą jak się coś zmieni z przejezdnością podczas remontu czy całkowicie zamkną przejazd to niech ktoś da znać.
    Ostatnio edytowane przez nexus ; 25-08-2006 o 18:48

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

A mi sie ta droga od pewnego czasu bardzo podoba i szkoda ze nowy asfalcik bedzie
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Weź pod uwagę jaki autkiem Ty jeździsz, a jakim inni. Rozumiem Ciebie, rozumiem innych. Karawan poradził sobie kilka razy tego sierpnia i wytrzymał. Na razie droga jest "dobra" i przejezdna. Po remoncie skróci sie przejazd znad jeziora w góry. To chyba dobrze. Pozdrawiam Cię i już informuję, że z mojej bytności na Czart Graniu w październiku wyszła d..a i nie mogę tego zmienić.
    bertrand236

grzybek
    Guest

Witam,dzis bylem na Dwerniku i mile zaskoczenie, nowy dywanik jeszcze cipły az do Berehow.Bukowiec-Dolzyca tez juz robia,mozna teraz smigac az milo.Trafiłem juz na kilku fanatyków predkości,zobaczyli nowy asfalt i ognia.Wariatów nie brakuje jak widac a tam jest dosc wąsko.Pozostaje miec nadzieje ze tak dobrze odremontują reszte drózek w Bieszczadach.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)