Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 100

Wątek: Droga Dołżyca - Terka

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Browar
    Droga dopuszczona do ruchu,remont się należy,ale można by było odcinek między Polankami a Bukiem uszutrowić.Szuter niejako sam wymusza nienerwową jazdę.
    Noooo... różnie to z szutrami bywa. Jedni jadą wolniej, innych kusi, żeby bokiem pojeździć z tumanami kurzu za sobą
    Ale jakbym miał wybierać, to lepszy równy szuter niż dziurawy asfalt.

Aha: a jakby tak w ten sposób chcieli uszutrowić drogę UG - Wołosate, to podpiszę się pod tym nogami i rękami

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MF
    Aha: a jakby tak w ten sposób chcieli uszutrowić drogę UG - Wołosate, to podpiszę się pod tym nogami i rękami
    ja bym pociągnął to ciut dalej,tzn ten szutr, aż do miejsca gdzie szak odchodzi lekko w lewo, a pseudoasfalt " biegnie " do mostu w prawo.Jak się idzie po tym gdy słoneczko praży, toż to sama rozkosz i moc doznań węchowych - nie koniecznie bieszczadzkich - sama smoła.
    pozdroowka
    marekm

Domyślnie

Budka ma swój styl i bardzo ładnie się komponuje. Niedawno jeszcze tam były zarośnięte stawy i chaszcze. Właściciel wykonał b. duzo roboty, żeby wyglądało jak teraz(obok sprzedaje działki). Często odpoczywam sobie tam wracając z ryb. Co do grilla i komarów to nie ma sie co martwić, aż tak bardzo nie tną. A w nocy znajomy niedaleko jakieś 300 metrów spotkał misia.

Bieszczadnik Awatar malo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    okolice 3-city:506908042

Domyślnie

A ja mam takie pytanie (zwł. do tych którzy są za utrzymaniem dobrej infrastruktury):
    Jakie odczucia macie co do Przeł. Karkonoskiej po stronie czeskiej?

Domyślnie Odp: Droga Dołżyca - Terka

Czy ma ktoś jakieś nowe wieści odnośnie frontu robót na drodze. Podobno w tym roku miały być kontynuowane.

Bieszczadnik Awatar Yoolia
    Na forum od
    06.2006
    Rodem z
    Lublin :)

Post Odp: Droga Dołżyca - Terka

niestety - droga jest, jak była (albo nawet momentami bardziej) wertepiasta.
    Jechałam tamtędy jakies 2 tygodnie temu i nic tam sie nie działo, zero jakichkolwiek robót :(

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

ja bym wolala zeby zostala ta dziurawa droga..(choc wersja Browara z ta szutrowka tez jest baaaaardzo kuszaca) wiele razy jezdzilam ta droga lada samara- ktora terenowka nie jest i problemu nie bylo. Autokar tez przejedzie- kiedys z PTTK rzeszow wjezdzalismy autobusem w doline w bieszczadach wschodnich, gdzie byly koleiny blotne na 20 cm i tez bylo OK :) wg. mnie rowniuskiego asfaltu chca ci ktorzy by tylko smigac chcieli i wkurza ich ze musza jechac cala droge 30km/h. Wiec niech sobie jezdza gdzie indziej...a jak nie chca jechac dziurawa droga to zawsze mozna pojsc pieszo- o ile nozki jeszcze nie zanikly
    drogi wolkowyja-steznica tez by bylo zal- nigdy nie zapomne z jakimi emocjami wiazalo sie przejezdzanie kolejnych potoczkow po ulewnych deszczach i osobowka pokonala dzielnie wszystkie.
    Smutno mi bylo gdy w zeszlym roku zobaczylam wylozone plytami wszystkie przejazdy przez oslawe na trasie smolnik-duszatyn. :( kiedys z rodzicami zostawilismy z powodu wielu brodow autko w smolniku i do duszatyna poszlismy pieszo- w ciszy i spokoju. Raz gdy chcialam pokonac ostatni brod tavria kumpla- skonczylo sie na interwencji traktora gdyz autko "osiadlo" na dnie i ilez wspomnien!! a teraz? sunace przez ten "morderczy brod" wypucowane limuzynki... a fe! :(

i powoli juz teraz chcac szukac dzikich drog i zapomnianych wsi trzeba zmykac na ukraine...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez buba
    i powoli juz teraz chcac szukac dzikich drog i zapomnianych wsi trzeba zmykac na ukraine...
    Nie przesadzaj Buba,jest jeszcze Beskid Niski,tam turysta nawet w wakacje to biały kruk
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar malo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    okolice 3-city:506908042

Cytat Zamieszczone przez Browar
    Nie przesadzaj Buba,jest jeszcze Beskid Niski,tam turysta nawet w wakacje to biały kruk
    O ile nie zaleje go zapora Myscowa-Kąty która ściągnie grupowych turystów.
    pozdrawiam
    malo :wink:

Bieszczadnik Awatar Yoolia
    Na forum od
    06.2006
    Rodem z
    Lublin :)

Cytat Zamieszczone przez buba
    ja bym wolala zeby zostala ta dziurawa droga..(choc wersja Browara z ta szutrowka tez jest baaaaardzo kuszaca) wiele razy jezdzilam ta droga lada samara- ktora terenowka nie jest i problemu nie bylo. Autokar tez przejedzie- kiedys z PTTK rzeszow wjezdzalismy autobusem w doline w bieszczadach wschodnich, gdzie byly koleiny blotne na 20 cm i tez bylo OK :) wg. mnie rowniuskiego asfaltu chca ci ktorzy by tylko smigac chcieli i wkurza ich ze musza jechac cala droge 30km/h. Wiec niech sobie jezdza gdzie indziej...a jak nie chca jechac dziurawa droga to zawsze mozna pojsc pieszo- o ile nozki jeszcze nie zanikly
    Moim zdaniem ta droga to jedna z atrakcji :D Mogą jej nie remontować :)
    Podczas ostatniej przejażdeżki widziałam "luksusowe" autokary i calkiem sobie radziły z przejazdem :)
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)