Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....
ja swoją pierwszą wędrówkę planuję na początek sierpnia (1-6), będzie więc lekko deszczowy hardcore![]()
Czy ktoś bywa w Bieszczadach w końcu listopada i ma obserwacje dotyczące pogody w tym okresie ? Czy można się czegoś spodziewać czy to loteria ?
Może być mróz, może być śnieg, może być błoto. Ale może być także sucho i słonecznie, tylko gorąco nie będzieSam sobie odpowiedziałeś w końcówce pytania, ja z moich wypadów na przełomie listopada i grudnia pamiętam każdą możliwą pogodę.
Czterech panów B.
W górach zawsze pogoda jest zmienna a co dopiero pod sam koniec roku. Ja planuję wyprawę na początku listopada, a szykuję się jak na K2 ;-)
Jakie są aktualne warunki w okolicach połoniny Wetlińskiej/Rawki?
Bloto po uszy? Czy chociaż troche przymarznięte?
W chwili obecnej duje jak cholera.
Ostatnio edytowane przez Ostatni Mohikanin ; 05-12-2013 o 20:53 Powód: błąd
2013-12-05
Silny wiatr
Stopień zagrożenia: 1Biuro: Centralne Biuro Prognoz Meteorologicznych
Obszar: Województwo podkarpackie
Ważność: od 2013-12-05 20:00:00 do 2013-12-07 10:00:00
Przebieg: Przewiduje się wystąpienie silnego wiatru o średniej prędkości od 30 km/h do 45 km/h, w porywach do 90 km/h. Wiatr południowo-zachodni, w nocy z czwartku na piątek skręcający na zachodni. Maksymalne porywy wiatru spodziewane są w drugiej połowie nocy z czwartku na piątek oraz w piątek. Wiatrowi okresami towarzyszyć będą przelotne opady śniegu, co spowoduje występowanie miejscami zawiei śnieżnych.
Prawdopodobieństwo: 90%
Uwagi: Brak.
Czas wydania: 2013-12-05 06:59:00
Synoptyk: Rafał Kielar
Zgadza sięJeszcze 2 godziny temu u mnie była cisza jak makiem zasiał. Pamiętam wiatry 1,5 miesiąca temu na górce w Smolniku - dobre 100 na godzinę było jak nie lepiej, ciężko było oddychać nie mówiąc już o odpaleniu fajki ;D I samolociki miały "mały" problem.
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
hmmmm- a te 100 parę km na zachód , u mnie , jak na razie , cisza .....Dziwne, bo niż miał leżć z północnego zachodu...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki