Ja będąc na cieku z kaskadami sprawdzałem kompasem azymut cieku. Kierunek cieku w terenie zgadzał mi się z kierunkiem cieku oznaczonego na mapie jako ciek wysunięty najbardziej na zachód spływający z masywu Wys. Skały (czyli ciek na którym zaznaczono sygnaturkę "wdsp"). Zeszłem w dół tym ciekiem aż do zejścia z kolejnym potokiem.
No i byłem na cieku najbardziej wysuniętym na zachód, bo z niego wychodziłem na grzbiet pól Lipowca.
Hmm Barszczu (bez urazy) czyżby....?
(aż głupio mi mieć takie podejrzenie, ale moje obserwacje terenowe na "to" wskazują)
Joasiu, wrzuciłaś tu jeszcze fotki dwóch kaskad. To nie są te przy którch ja byłem.
I domyślam się że........
....ale tu poczekam jeszcze na wypowiedzenie innych którzy weryfikowali tę sytuację. A nie wypowiedział się jeszcze Betrand, i poinformowano mnie że jeszcze jedna ekipa będzie weryfikowała te sprawę. Więc poczekam ze swoim podejrzeniem.
Na ten moment podpowiem:
Proszę porównać zwłaszcza pierwsze i ostatnie zdjęcie Joasi i zwrócić uwagę na szerokości tych dwóch jarów. Bo jeśli te dwie inne tutaj ukazane kaskady są z cieku:
to.... no właśnie - na co już tutaj mogą wskazywać szerokości jarów?!W odwrotym kierunku przeszlismy też dopływ - potoczek który wpada poniżej wodospadu. Tez znaleźlismy tam dwie kaskady, nawet dość duże. Może Malo te kaskady widział
----------------------
pozdrawiam
malo![]()

Odpowiedz z cytatem