Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Kawiarnia Stare Sioło - Wetlina

Bieszczadnik Awatar kobieta_bieszczadzka
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    to tu ... to tam ...

Domyślnie Kawiarnia Stare Sioło - Wetlina

Cudne miejsce, piekny wystrój, swietne jedzenie, choć trochę mało.... ALE no krew mnie zalała..... spedziliśmy tam miły wieczór urodzinowy, mojego Łyska, coprawda z przycinkami gospodarza, że jazzu się nie ścisza oraz, ze mniejsza porcja mu sie nie opłaca... ale wszystko potraktowalismy jako żart .... dnia nastepnego miał odbyć sie koncert jazzowy na świeżym powietrzu, zrobilismy rezerwacje stolika... pan Gospodarz uprzedził nas, że trzyma rezerwację 10 minut, jeśli sie spóźnimy odda nasz stolik... Owego wieczora, nie dość że siąpiło i było zimno, to jeszcze po wyczerpującym dniu, padliśmy zmęczeni i posnelismy jak muchy..... oczywiście przespaliśmy koncert..... Łysek z wielkim żalem, ale trudno.... ponieważ mieliśmy do oddania blachę po szarlotce, pojawilismy się w Starym Siole, cele zwrotu i co zastalismy ? ..... awanturę na całą knajpę, najbardziej wkurzało mnie to machanie rękami..... i pan gospodarz nabił na kasę fiskalną rachunek na bilety na zeszły odbyty koncert.... i nakaz zapłaty natychmistowej........ Oczywiście nieczego nie uiściłam.... teraz pytanie czy to mój błąd...... czy błąd właściciela ? Nie chciał zaliczki za bilety, nie chciał pieniędzy za rezerwację stolika..... różne przypadki się zdarzają, ale szczerze nie czuje się winna....... tylko przykro ....

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobieta_bieszczadzka
    ..... różne przypadki się zdarzają, ale szczerze nie czuje się winna....... tylko przykro ....
    i niepotrzebnie, bo pazerność jest wadą , a nie zaletą.
    Szkoda tylko że został niesmak, który może popsuć miły pobyt.
    pozdroowka
    marekm

Domyślnie Stare sioło - trzeba się pilnować

Oczywiście masz 100% racji ! (choć można było przedzwonić i uprzedzić) Tak się przypadkowo złożyło, że widziałem, że na koncercie wszystkie miejsca były zajęte, bo w ostatniej chwili przychodziły jeszcze inne osoby i zajmowały wolne miejsca. Akurat byłem w pobliżu kiedy rozgrywała się awantura, o kórej wpomniałaś zachowanie właściciela TO SKANDAL ! i nie ma sensu bawić się w eufemizmy. Tak w ogóle zupełnie inaczej sobie wyobraząłem to miejsce, tam powinno byc napisane nad wejściem TU NIETANIO JADA KLASA ŚREDNIA O INTELIGENCKIM ZACIĘCIU.
    Właściciele postanowili zrobić biznes i w dwóch starych chałupach chcą robić Hiltona :), na razie nie ma tam konkurencj,i ale przy takim podejściu niedługo pociągną, bo na szczęście jest internet.
    Na odtrutkę serdecznie polecam Siekierezadę w Cisnej, gdzie jest prawdziwy klimat i nikt nikogo nie strofuje i nie ustawia; poza tym znakomite jedzenie (choć proste bo nikt się tam nie bawi w bufonowatą wytworność) polecam pierogi opiekane 6 zł porcja (duża!) piwo po 3 zł (lany Żywiec) i do tego setki rzeźb, które można oglądać godzinami. I tam jest prawdziwy - a nie ustawiany przez pryzmat forsy - klimat
    "Stare sioło" to typowy lokal gości, kórzy postanowili się dorobić stosując zaadę Panu Bogu świeczkę (czyli, legenda, klimat, jazz itp) i diabłu (czyli forsie ) ogarek. Wystrój jest tez konwencjonalny i niczym nie zaskakuje. W co drugim Pubie w krakowie są ciekawsze rzeczy niż te parę zdjęć i starych mebli.
    Nie wiem może gospodarz miał zły dzień, ale robi wrażenie nerwuska-bufona i doradzam Ci po prostu zapomnieć o sprawie. Zaden sympatyczny gość tak by nie postąpił, a już tak jest, że porządni ludzie przejmują się, a kolesie strzygą turystów ile wlezie. Pozdrawiam.

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moder31
    "Stare sioło" to typowy lokal gości, kórzy postanowili się dorobić stosując zaadę Panu Bogu świeczkę (czyli, legenda, klimat, jazz itp) i diabłu (czyli forsie ) ogarek.
    Nie zgodze sie cokolwiek z tym stwierdzeniem. Znam dobrze ten lokal i trochę włascicieli. Aleksy - bo tak się nazywa gospodarz - pasjonuje sie starymi domami i pomaga innym sprowadzić takie. Co do wystroju to jego żona Marianna jest artystką i wszystkie obrazki ze ścian (poza ikoną) mozna kupić - to po prostu jest galeria a nie tylko wystrój. Jazz Aleksy po prostu lubi i na wszelkie prośby gości o zmiane muzyki odpowiada że wywiesi kartke z napisem "muzyczne gusta naszych gości mamy głęboko w du..pie". To nie jest zachowanie pod biznes.
    Nie chciał zaliczki za bilety, nie chciał pieniędzy za rezerwację stolika..... różne przypadki się zdarzają, ale szczerze nie czuje się winna....... tylko przykro ....
    Hmmm... lubie ten lokal i przykro mi to czytać ale.... sam nigdy nie miałem tam żadnego kłopotu a gospodarz zawsze chetnie mi pomagał jak miałem np problem z noclegiem. Może po prostu doszło do jakiegoś nieporozumienia... Mysle ze powinien cie przeprosić. A co do koncertów... zawsze tam zchodzą się tłumy i fakt że może byc nerowowo przy rezerwacjach u smiechnij się może nastepnym razem bedziesz miał inny odbiór.
    A tak na marginesie - w sezonie tam jest stanowczo za duzy tłok :) to modna knajpa. Ja tam bywam w pażdzierniku - listopadzie. aleksy i Marianna maja w tedy wiecej czasu i czasem nawet przysiadają się do gości - można pogadać wypić dobre wino (w karcie maja ich 300!!!!!!!!!!!). kominek sie pali jest ciepło miło jesiennie.....
    Naprawde polecam ten lokal jesienią. (latem nie jeżdżę w biesy)
    :D :D

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Z faktami się nie dyskutuje. Zachowanie Aleksego nie było właściwe i trudno :(
    Ale przesada w drugą stronę?
    Moder, toć Siekierezada to dopiero szczyt bezguścia i komercji. A pierogi? Chyba naprawdę nie wiesz jak smakują dobre pierogi. Proponuję Ci bar Smak w Sanoku na początek, potem bar pod Sosną w N. Łupkowie. Jak nieco popracujesz, to zobaczysz różnicę między pierogami w Lutowiskach (Bar pod Rysiem), a pierogami w Piekiełku. Jak przytyjesz ze 7 kilo zapraszam do Prełuk na pierogi Pani Świetlikowej, wcześniej nie, bo i tak nie poznasz się na finezji cienkiego ciasta, farszu z właściwą ilością cebulki i skwareczek. Nic dodać nic ująć. I do tego lipa, prawie tak duża jak ta w Beniowej. Klimat Siekierezady to przy tym czysta cepeliada
    Więcej łagodności w tej krainie
    Długi

lucyna
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez długi
    Jak nieco popracujesz, to zobaczysz różnicę między pierogami w Lutowiskach (Bar pod Rysiem),
    Jadłam i tu i tu. Przewaga zdecydowana na korzyść Rysia. Niestety, Ryś nie istnieje. Dziś byłam z gośćmi w Lutowiskach i obeszłam się smakiem. Za to naleśnik w karczmie był pyszny i gigantyczny. Połówką podzieliłam się ze szczeniakiem i tak pekam. Co do Smaku to z całym szacunkiem jestem innego zdania. Brud to co się rzuca w oczy.

Bieszczadnik Awatar kobieta_bieszczadzka
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    to tu ... to tam ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KKKrzychoo
    Jazz Aleksy po prostu lubi i na wszelkie prośby gości o zmiane muzyki odpowiada że wywiesi kartke z napisem "muzyczne gusta naszych gości mamy głęboko w du..pie"
    ależ ja naprawdę lubie jazz, nie prosiłam o zmianę, tylko o to bym mogła usłyszeć znajomego, który bezustannie próbował sie przekrzyczeć z trąbką :P..... Bardzo ceniłam sobie pomoc gospodarzy, choćby w zamawianiu ciasta urodzinowego itd. Ale bardzo nieładnie potraktował nas.... szczególnie, że miał pokrycie na nasze miejsca, co wiem od znajomych, którzy byli na koncercie... Ja wszystko wiem o zaletach tego miejsca od samego początku.... moge polecić kaszankę i pstrąga..... co nie zmienia faktu, że się zawiodłam........ a pierogiiiiiii......... to już całkiem inna historia....

O gustach sie nie dyskutuje.... jednym podoba się Siekierezada, innym Mgiełka a jeszcze innym Stare Sioło.... życzę wszystkim smacznego.... mój post nie miał na celu wypłakiwania się w forumowy rękaw, a zwrócenie uwagi w kontaktach z Alkiem i Starym Siołem, żeby nie było problemów jak u nas....

pozdraviam

kobita
    Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....

Natty Dread
    Guest

Domyślnie

a jakis nocleg ktos mi poleci w Wetlinie na wakacje..pokoj dwuosobowy z lazienka i balkonem??

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie

mój post nie miał na celu wypłakiwania się w forumowy rękaw
    :D no to proszę bardzo. A ja tu daję swój polarowy rękaw, który przyjmie duzo łez i żalów...... Dziękujemy ci za ten post bo warto zwracać uwage na takie zachowania.
    A z Alkiem to sobie jeszcze porozmawiam........

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Co do Smaku to z całym szacunkiem jestem innego zdania. Brud to co się rzuca w oczy.
    Czy znasz inne, równie tanie i z równie (porównywalnie, prawie, podobnie) dobrymi pierogami, miejsce w Sanoku? Chętnie odwiedzę. Bar Smak to relikt, skamielina z PRLu. Tak już nigdzie się nie spotyka. Krzyk od okienka - ruskie 2 razy, śmietana raz! Mimo czystości II gatunku nigdy nic mi nie zaszkodziło. Sympatycznie i też smacznie jest w Karczmie w Rynku, niestety drożej. Wnętrze zadbane, nie przeładowane, wybór potraw bardziej finezyjny i większe pole do popisu dla smakoszy. Ale pierogi oczko niżej.
    Pozdrawiam
    Długi

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)