Zamieszczone przez kobieta_bieszczadzka
MWL Lublin, przeniesina z Tarnoszyna, wcześniej z Uhrynowa
Zamieszczone przez kobieta_bieszczadzka
MWL Lublin, przeniesina z Tarnoszyna, wcześniej z Uhrynowa
łeeeeeeeeee myślałam, że będzie trudniej.............
gratuluje wygranej, zapraszam na piwo do pobliskiej gospody :) ....
oczywiście pobliskiej od tej cerkiewki............ :) :P
Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....
w takim razie gdzie znajduje sie cerkiew powyżej
pozdrawiam
Ad Wielkie Oczy
Slyszalem historie, iz cerkiew zaprojektowal architekt pracujacy przed I wojna swiatowa w Przemyslu na C. K. kolei, ktory zostal po wojnie w Polsce
Drugi obiekt cerkiewny konstrukcji szachulcowej znajduje sie w Krzwem (pow. Brzozow). Jest to b. kaplica dworska po I w sw. uzwana jako cerkiew (obecna c. wzniesiono w 1924)
pozdr
To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli dopisuję się do niewłaściwego wątku. Chciałbym nawiązać do tematu cerkwi. Otóż w zeszłym roku, podczas wizyty w Bieszczadach usłyszałem historię o starej cerkwi, stojącej gdzieś na odludziu, która została wyremontowana dzięki staraniom grupki pasjonatów. W cerkwi tej podobno w sezonie odbywają się niezwykłe msze - w zasadzie tylko dla turystów i osób które dotrą w to ukryte wśród lasów(?) miejsce.
Czy ktoś wie coś na ten temat?Na ile to jest prawda, gdzie szukać tego miejsca? Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam!
Witaj!
Zapewne chodzi Ci o cerkiew w Łopience,dojście drogą od szosy(?!) Dołżyca-Terka,samochód (jak kto ma) trzeba zostawić na parkingu przy Spisówce.
Pozdrav
pozdrawiam
malo :wink:
Dzieki wielkie! Już szukam informacji o tym miejscu. A może wiecie coś na temat tych tajemniczych "mszy turystycznych"? Podobno jest jakiś ksiądz, który "pilotował" całą akcję...
Będę w te wakacje w Bieszczadach jako wolontariusz w szkole w Łobozewie - postaram się odwiedzić Łopienkę.
Pozdrawiam!
ups, pospieszyłem się z tym postem, nie przeczytawszy wcześniej dokładnie informacji na polecanych stronach....
Zamieszczone przez basior
pozdrawiam
malo :wink:
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki