Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: Długiego przygody w Bieszczadzie

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

A może po prostu najlepiej byłoby wysłać Pubala do "Puszczy Białowieszczańskiej" albo w okolice Wałcza? Za dużo szumu w Bieszczadzie i w Polsce wokół tego zwierzęcia. Z tamtych okolic przywióżłbym innego. Piszę jako laik, nie znam się na hodowli zwierząt. Natomiast wielu z Was się zdziwi, ale od czasu informacji o Pubalu na www.bieszczady.pl wiem gdzie przebywał prawie przez cały czas. Nie ruszałem się przy tym z Poznania. Dlatego śmiem twierdzić, że zbyt dużo ludzi wiedziało o miejscu jego pobytu. Sam tez nie jestem pewien, czy będąc w Bieszczadzie nie poszedłbym odwiedzić tego kolesia? Co z tego, że przewiezie się go w miejsce zamknięte dla turystów? Widziałem zdjęcia - Pubal ma 4 i nogi przyjdzie do ludzi. Może w Puszczy będzie miał dalej do ludzi? Może.... może...? Należy szukac wszelkich środków żeby znalazł zrozumienie wsród innych żubrów. Niech znajdzie swoja żubrzycę. To by było na tyle w tym temacie.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bertrand236
    Z tamtych okolic przywióżłbym innego
    Świerza krew, a dokładniej DNA by się przydało tym w Bieszczadzie

Cytat Zamieszczone przez bertrand236
    Niech znajdzie swoja żubrzycę.
    Dla kumpla bym nie potrafił dziewczyny znaleźć, a dla żubra ojjjj to byłoby wyzwanie. Robimy kasting? hihi Ale tak serio to moim zdaniem to dobry pomył! Koleś się zabuja i będzie łaził za swoją rogatą miłością....
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

Skoro juz wszystko sie wyjasnilo i jest ok to jeszcze pare fotek Pubala.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

Mam nadzieje ze Dlugi sie nie obrazi ze Mu sie w watek wciolem :) A Pubal mnie polubil za to, ze ostatno pijam zubra
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Jutro odbiorę zdjęcia, to napiszę parę słówek pojutrze.
    Dzięki za pochwały piwne
    Cała zasługa mojego młodszego, to on warzy te specjały, ja tylko finansuję i dowożę na miejsce KIMBu.
    Grafik od etykietek wykonał pracę społecznie, dziękuję Krzysiu, etykietki były chwalone też.
    Długi

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez długi
    to napiszę parę słówek pojutrze
    Pojutrze było wczoraj nie żebym poganiał ale jestem ciekaw
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2004

Domyślnie

A ja odważę (wszak nie jestem tak delikatny jak Bertrand) się .....ponaglić , dziś jest już ...... :)

Pozdrawiam PF
    ps
    .....bo żubry mnie dosyć interesują

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrekF
    wszak nie jestem tak delikatny jak Bertrand)
    No, no.....
    bertrand236

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie Długiego przygody w Bieszczadzie

Jeszcze nie zacząłęm relacji, a już ponad 700 wyświetleń
    Ponaglany, spóźniony (przepraszam) zaczynam opowieść majową.
    Jak zwykle wyjazd z przyczyn zawodowych oraz oczywistych (stan konta) do ostatnich dni stał pod dużym znakiem zapytania. W czwartek otrzymałem wiadomość, że kasa idzie i zabrałem się do pakowania. Szczęśliwy w piątek po południu sprawdziłem stan konta : nie przybyło jak w Miedonii. Tam powódź, a u mnie suchooo. Krótka narada ze wspólnikami i decyzja: jedź, kasę ci doślemy, jak tylko przyjdzie. Jak zwykle podróż rozpocząłem nocnym wyjazdem. Krótka drzemka gdzieś pod Sandomierzem i sobotnim rankiem przemknąłem przez Sanok. Tęsknie zerknąwszy w przecznicę z barem Smak pognałem dalej. "Moje" pole w Duszatynie przywitało mnie kwitnącą jabłonią i śpiewem ptactwa tak rozmaitego, że wielu nie mogłem rozpoznać. Zasiadłem pod wiatą, nastawiłem kawę, coś do jedzenia i wsłuchałem się w szum Osławy, trele drozdów i nie przszadzał mi daleki warkot piły. On był tłem dla popisów ptasich koncertmistrzów. Zrobiło się sennie, wiosennie, przyjemnie.
    Pokrzepiony nieco i wypoczęty wyruszyłem do Smolnika. I tu gorące powitanie. Miłe zaskoczenie, że wielu czekało na mnie, jak na gwiazdę programu
    Szybko jednak okazało się, że gwiazda programu jest w bagażniku w postaci magicznej skrzyneczki z domowym piwem
    Długi

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie Długiego przygody w Bieszczadzie

Pierwszy raz trafiłem do Zagrody i ciekawie rozglądałem się po terenie. Sympatyczne zaplecze sanitarne, grile, ławki i przestronna wiata ze stołami oraz zadaszony salon z kominkiem zrobiły na mnie dobre wrażenie. Ktoś wiele rzeczy przemyślał, by było ładnie, dowcipnie i wygodnie. W sali kominkowej galeria rzeźb o treści ... różnej... bardzo. Od aniołków, przez diabełki do obsceny. Dzięki uprzejmości gospodarza piwo udało się schłodzić do właściwej temperatury. Jednak mimo tego sprawiało pewne problemy z konsumpcją
    Złośliwie się pieniło i koniecznie chciało wylać się na stoły, co na ogół mu się udawało.
    Jednak zdeterminowani bieszczadnicy poradzili sobie z tym problemem, nie bez pewnych ofiar, i już po chwili rozpoczęły się śpiewy, a później tańce. Dużą atrakcją była autentyczna Młoda Para, z welonem, wódką weselną słodzoną całusami.
    Do tego momentu dotrwałem. Trudy nocnej jazdy i zarwany szaleńczy tydzień w firmie dały znać o sobie. Pożegnawszy balujących pojechaliśmy do Duszatyna. Już przy świetle gwiazd postawiłem namiot i usnąłem jak dziecko wsłuchany w nocne odgłosy lasu. :D
    Długi
    PS
    Ta piękna Pani na zdjęciach to moja Małżonka Joanna

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)