Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Bieszczady z dziecmi

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yodynka
    no ja mysle monik ze jak wstaje sama ona Very Happy to sie chyba za bardzo martwic nie trzeba
    A ja bym sie marttwił. Siła mięśni to jedno a miękkie jeszcze kosteczki to drugie. Nie trudno nabawic dziecka w ten sposób wady postawy lub innego takiego cholerstwa. Może po prostu lepiej spytac ortopedy? Dzieci do roku maja chyba obowiązkowe wizyty w przychodzniach preluksacyjnych?

Domyślnie

no prosze ile to sie czlowiek nauczyc moze :)

nie wiem czy cie dzi maja obowiazkowe w zyciu u ortopedy z dzieckiem nie bylam :)

od urodzenia :)

z zadnym :)

wiec albo Krzychu w twojej okolicy jest jakas akcja albo to dawno bylo :)

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie

wiec albo Krzychu w twojej okolicy jest jakas akcja albo to dawno bylo
    Nie wiem może juz nie ma albo byłas niedoinformowana albo cie to nie interesowało. Moje dzieci maja już 11 i 7 lat i wizyty w celu sprawdzenia bioderek i kregosłupa były w 1 roku zycia napewno obowiązkowe. Robili badania, usg a mojej siostry dziecko (lat teraz 4) zapakowali nawet w pieluche ortopedyczną .

Domyślnie

no ale skoro obowiazkowe, to przeciez chyba by ktos mi cos powiedzial, ze nie bylam?

ja sobie przypominam jedynie normalne badanie pediatryczne odwodzenia nozek. Jak nie bylo widac roznic to pani doktor zadnego skierowania mi nie dala.

a najmlodszemu faktycznie robilam USG bioder- tuz po urodzniu w szpitalu- ale nie bylo obowiazkowe tylko za datek pieniezny dla chetnych. Robilam, bo jego ojciec na wozku jezdzi z powodu wad stawow biodrowych wlasnie.

Ale kregoslup... no to sobie nie przypominam.

Stare baby mam gimnastyczki wiec jasne ze je ortopeda kiedys tam chyba konsultowal- ale to juz w takim wieku dojrzalszym a nie nosidelkowym.

A my odbiegamy od tematu?

Domyślnie

heh, no troche odbiegamy

Ja robilam jedno usg bioderek do 6 tyg - w moim miescie bezplatnie. Kregoslupa nikt mojemu dziecku nie sprawdza...
    Ale bez obaw - chodzic po gorach bedziemy ok 4 dni, z rozsadkiem tez chyba u nas jest dobrze :D , kocyk na przystankach bedziemy rozkladac i chyba jakos ten urlop z tym bablem przezyjemy...tylko niech juz przestanie wiac i padac

Bieszczadnik Awatar malo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    okolice 3-city:506908042

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KKKrzychoo
    Dzieci do roku maja chyba obowiązkowe wizyty w przychodzniach preluksacyjnych?
    Ale kregoslup... no to sobie nie przypominam.
    To chyba nie o kręgosłup chodzi. Ale właśnie o rozwój nóżek, o stawy biodrowe. Więc już bardziej:
    ja sobie przypominam jedynie normalne badanie pediatryczne odwodzenia nozek. Jak nie bylo widac roznic to pani doktor zadnego skierowania mi nie dala.
    Cytat Zamieszczone przez monik
    Ja robilam jedno usg bioderek do 6 tyg
    Zdaje mi się że powinny byc przynajmniej dwa badania, żeby widzieć jak się nóżki rozwijaiją w na przestrzeni czasu (kilku miesiecy).
    pozdrawiam
    malo :wink:

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)