Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Brać samochód, czy PKSem?

Mieszany widok

Domyślnie Brać samochód, czy PKSem?

W sobotę (20.V) wybieram się na parę dni (max. tydzień) w Bieszczady. Pierwszy raz. Start z Warszawy. Czy warto ciągnąć ze sobą samochód, czy lepiej dotrzeć do UG PKSem? Pytam głównie w sensie możliwości zostawiania auta w UG, Wetlinie, Cisnej (parkingi jakieś, pola namiotowe, u gospodarzy - ile się płaci?).

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zarazek
    Czy warto ciągnąć ze sobą samochód, czy lepiej dotrzeć do UG PKSem?
    Jakbyś miał ciągnąć samochód to odradzam. Lepiej nim jechać.
    Moim zdaniem jest on przydatny na miejscu. /jestem trochę wygodny/ Z zostawieniem go nie będziesz miał problemów.
    pozdrawiam
    bertrand236

Domyślnie

Jest jeszcze jedna kwestia - prywatne busy. Czas przejazdu takiego busa na trasie Wawa --> Sanok wynosi 6h 20 min, a PKS jedzie wg rozkładu na tym samym odcinku 9 godzin...

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Łorsoł

Domyślnie

Ja też za parę dni się tam wybieram i długo szukałem jakiegoś sensownego rozwiązania. A w końcu doszedłem do wniosku, że 58 PLN to nie 160 (w przypadku 1 osoby w jedną stronę) i wolę jechać PKS-em niż samochodem.

Oczywiście samochodem można dojechać wniecałe 5 h do Sanoka, a prywatnym busem tak jak pisałeś 6h 20m tylko zastanawiałem się co można robić w Sanoku o 2 w nocy (bo niestety ten bus tak przyjeżdza a tylko taka godzina wyjazdu z W-wy mnie interesuje) i dlatego decyduję się na PKS.

Zależy to wszystko od tego czy jedziesz sam czy nie i czy masz ochotę po kilku dniach wracać do samochodu.

Pozdrawiam

Domyślnie

Jedzie nas 2 lub 3 osoby. Auto potrzebne jest raczej do transportu na miejsce, potem by się go najchętniej porzuciło na jakimś parkingu. :) Choć niewykluczone że w jakiś deszczowy dzień mogłoby posłużyć do wizyty w cerkwiach itp...

W kwestii busa - odjazd masz przecież o 13:30, więc w Sanoku jesteś na ~20:00. PKS jest w Sanoku o 17:45 (wg rozkładu), więc niewiele wcześniej, za to jedzie od samego rańca z Wawy.

Baj de łej - jechał ktoś z was Neobusem wawa --> sanok? Do zniesienia?

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Łorsoł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zarazek
    Jedzie nas 2 lub 3 osoby. Auto potrzebne jest raczej do transportu na miejsce, potem by się go najchętniej porzuciło na jakimś parkingu.
    To chyba wszystko na temat

A na koniec (coby nie tworzyć na forum rozkładu jazdy) odnośnie PKS - jest jeszcze jeden i wyjeżdża o 20 a parkuje w Sanoku 5:30. Dla mnie idealny bo nie tracę dnia urlopu na dojazd a od rana jestem w górach

Awatar szymoneq
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Olkusz-Kraków-Jastrząb, a jutro się zobaczy

Domyślnie rozkład jazdy

Podoba mi sie pomysł z rozkładem. Chyba, że już gdzies taki kompleksowy jest. Nie tylko PKS ale i minibusy i inne :). Spotkałem sie dwa razy z sytuacją, gdzie kierowca sobie jechał a w busiku dwa miejsca zajęta, bo ani widu ani słychu o tym że jedzie nie było. Druga sprawa, że czasem nawet w informacji PKS w okienku podają błędne wiadomości. (Czekaliśmy w dwie osoby plus cztery poznane na dworcu na autobus widmo, choć pani w okienku z napisem INFORMACJA przekonana, że pewnie juz pojechał, a my się spóźniliśmy i zawracamy głowę).

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)