Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Wołanie z Połonin. Czy ktoś odpowie ?

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Domyślnie Wołanie z Połonin. Czy ktoś odpowie ?

"Wołanie z Połonin " to tytuł książki którą kończe czytać.
    Książka jest zbiorem relacji spisanych przez poszczególnych GOPR-owców z działań z jakimi się zetkneli idąc na ratunek w Bieszczadach
    Książkę czyta się lekko i przyjemnie i w dodatku wywiera bardzo duże wrażenia. (Wywarła na mnie duże wrażenie - gdy czytałem o tym co słyszałem ale z zupełnie innej strony)

.....Czy ktoś odpowie ? mi na pytanie
    dlaczego na żadnym z bieszczadzkich portali internetowych nie na wzmianki o tej pozycji wydawniczej ??? .... a może jest wzmianka ale jej nie znalazłem ???

Czy ktoś odpowie czy w ogóle na portalach internetowych powinny się takie wzmianki na temat wydawnictw związanych z Bieszczadami pojawiac czy też nie ???

Czy ktoś odpowie ....Czy internet jest wykluczeniem pozycji drukowanych ... czy też powinien łączyć się naprzemiennością informacji (np. o nowych pozycjach ???? )

Prosze o każdą odpowiedź.
    Czuję się zagubiony. Nie wiem o co chodzi ? Pewnie chodzi o pieniądze.

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henek
    z bieszczadzkich portali internetowych nie na wzmianki o tej pozycji wydawniczej ??? ....
    jest Henek, jest u Irasa na www.bieszczady.net.pl i nawet był konkurs ..., :D
    a co do Twojej opinii o tej książce zgadzam się, jednego brakuje mi ,listy nazwisk wszystkich Goprowców od początku istnienia Bieszczadzkiej Grupy - ale w drugim wydaniu mysle że będzie ,Barszczu zadba o to.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Domyślnie

joorg pisze :
    jest u Irasa na www.bieszczady.net.pl i nawet był konkurs
    Daj dokładniesze namiary , bo z moją znajomością wyszukiwania nie znajdę tego za rok .

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

Daj dokładniesze namiary
    wejdż na tą str ,kliknij w archiwum w news ,nastepnie w April 2006 i tam jest kilka artykulików na ten temat
    ps. jestem teraz na etapie zbierania autografów Ludzi którzy sie tam wypowiadali -- kiedyś Ci powiem w jakim celu to robię.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Łorsoł

Domyślnie

Książkę czyta się lekko i przyjemnie
    Książkę kupiłem w zeszłym tygodniu w jednym ze schronisk, które odwiedziłem. Nie dokończyłem mojej wędrówki po górach gdy już była przeczytana. Biorąc pod uwagę czas jaki mi pozostawał po całych dniach łażenia (tylko późne wieczory) i np. brak oświetlenia w "Chatce" u Lutka (ponad godzina z książką przy latarce) opowieści naprawdę wciągają i tylko żal pozostał, że taka ona "cienka". Czy wie ktoś, czy będzie jakaś następna część (nie wydanie)?
    wywiera bardzo duże wrażenia
    Prawda jest taka, iż znając te wszystkie rejony i mając świadomość jak czasem nawet latem szlak daje się we znaki to przypadki opisujące akcje zimą budzą jeszcze większy szacunek dla ludzi, którzy tworzyli tą historię.

Pozdrawiam

Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Domyślnie

Dzieki joorg za namiary. Pokazują że gdzieś w olbrzymiej przestrzeni internetowej zawisła taka informacja. Pomiedzy mnóstwem innych informacji.

Ciekawe co pisze Sajmon
    Książkę kupiłem w zeszłym tygodniu w jednym ze schronisk
    a więc wynika że o tym wydawnictwie dowiedział się przypadkowo i nie z netu.

W bibliografi na forum też brak jakiejś wzmianki.

czekam na odpowiedzi na pozostałe pytania min :
    Czy ktoś odpowie czy w ogóle na portalach internetowych powinny się takie wzmianki na temat wydawnictw związanych z Bieszczadami pojawiac czy też nie ???

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Swego czasu byl u mnie news dotyczacy promocji tej ksiazki w Sanoku i Warszawie. Trzeba czytac na biezaco. :)
    Internet predko ksiazek nie wypchnie, nawet nie biore pod uwage takiej mozliwosci. Jesli pojawiaja sie nowe pozycje wydawnicze chyba wszystkie serwisy o nich pisza (a przynajmniej raz jeden o jednej, a drugi o innej). Na dowod przejrzyj wiadomosci w moim serwisie (z 24 maja).

Pojawiaja sie i beda pojawiac, co do tego nie ma najmniejszych watpliwosci.
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Łorsoł

Domyślnie

o tym wydawnictwie dowiedział się przypadkowo i nie z netu
    Tak było. Pomimo tego, iż przed wyjazdem spędziłem w necie mnóstwo czasu (oczywiście w tematyce Bieszczadów), ta pozycja nie rzuciła mi się w oczy - a raczej powinna...

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie

...a ja sobie tak myślę:
    jak się już otrząśniecie z szału bieszczadzkiego w ktory wpadaja nowi amatorzy tych gór to na spokojnie wszystkie ISTOTNE informacje z portali bieszczadzkich beda do was docierać. mówie z własnego doświdczenia: na poczatku wszystko oglądałem ile wlezie byle oglądnąć, zobaczyć"dowiedzieć się" a w gruncie rzeczy niewiele mi w glowie zostawało bo za dużo tego było. Chyba sie starzeje bo teraz jak przeglądam bieszczadzkie serwisy to selekcjonuje infomacje, jakims podświadomym kluczem. I informacja o tej książce od razu rzuciła mi sie w oczy
    Pozdrawiam
    PYTON

Bieszczadnik Awatar Lech Rybienik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa

Domyślnie

Ja także dowiedziałem się z netu, byłem nawet w Warszawie na promocji owej książki.
    Czyli gdzieś krażyły informacje...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)