Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Wołanie z Połonin. Czy ktoś odpowie ?

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Łorsoł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyton
    jak się już otrząśniecie z szału bieszczadzkiego w ktory wpadaja nowi amatorzy tych gór
    ... a ja myślę sobie tak:
    Skoro jest możliwość dostępu do informacji tak masowej jaką jest net to nie jest chyba nagannym zachowaniem czerpanie tej wiedzy i myślę, że w obecnej dobie postępu nikt z tego "szału " się nie otrząśnie.
    Wyjeżdżałem w Bieszczady nie po raz pierwszy, drugi czy dziesiąty i za każdym razem (na szczęście) jest coś nowego czym można się podzielić z innymi. A w tej materii każdy słuchacz czy czytelnik będzie takim "amatorem" mimo, iż schodził te góry "w te i nazad".

Cytat Zamieszczone przez pyton
    jak przeglądam bieszczadzkie serwisy to selekcjonuje infomacje
    i masz oczywiście tu rację. Gdybym szukał książki o pracy GOPR-u pewnie bym znalazł tą pozycję. Natomiast Henek - jak mniemam - pisał o braku informacji promującej tą książkę.

Cytat Zamieszczone przez Lech Rybienik
    Ja także dowiedziałem się z netu
    Widać tak było. Ale chyba trzeba pamiętać, że net nie jest medium podobnym do gazety, w której jak już coś wydrukują to za 50 lat, jeżeli papier przetrwa, przeczytamy to samo i nic więcej. W necie te informacje są bardzo dynamiczne i być może i Ty i Pyton mieliście szczęście, że w odpowiednim miejscu i czasie na odpowiednich stronach internetowych się znaleźliście.

Pozdrawiam i Szacuneczek

Domyślnie

Książka miala własnie wznowienie- mozna ją kupić między innymi na allegro.

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Domyślnie

A ja tak myślę ...że jak spotkacie wydawnictwo bieszczadzkie które was zainteresuje to podzielcie się tą informacją na forum.

A nie tylko dla siebie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yodynka
    Książka miala własnie wznowienie- mozna ją kupić między innymi na allegro
    Książka nie miała wznowienia - to cały czas jest jedno i to samo pierwsze wydanie - ukazała się 10 kwietnia, nakład 1500 egz. już się kończy - można ją kupić na allegro, w naszym sklepie internetowym, w niektórych bieszczadzkich schroniskach, w niektórych punktach kasowych BdPN, w księgarniach w sanoku i lesku itp...
    Pozdrawiam

PS. Wydalismy właśnie album "Czarnohora" - www.bieszczady.net.pl o tym juz napisały

lucyna
    Guest

Domyślnie

Oglądałam obie ale jestem pod wrażeniem estetycznym wołania z połonin. jest prześliczne.

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barszczu
    Książka nie miała wznowienia - to cały czas jest jedno i to samo pierwsze wydanie
    A pisałem już wcześniej ...,? że będzie ponowne wydanie --" Wołanie z połonin" jest moim zdaniem bardzo dobrą i ciekawie napisaną książką (gratulacje dla E Marszałka i Goprowców za ciekawe i pouczające relacje ) .Gratulacje dla wydawcy za piękną "szatę" graficzną i dobre materiały użyte do druku.-- ale proszę w 2 wydaniu o załączenie listy z datami i nazwiskami wszystkich" Goprowców" Bieszczadzkiej grupy ,od początku istnienie do dnia dzisiejszego, w pierwszym wydaniu brakowało tej listy.(a może jest tylko ja się nie doszukałem , ale chyba nie ..)
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joorg
    ale proszę w 2 wydaniu o załączenie listy z datami i nazwiskami wszystkich" Goprowców" Bieszczadzkiej grupy ,od początku istnienie do dnia dzisiejszego, w pierwszym wydaniu brakowało tej listy.(
    te uwagi skieruj do GP GOPR i do redaktora - E. Marszałka, i dzieki za dobre recenzje

Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

Domyślnie Odp: Wołanie z Połonin. Czy ktoś odpowie ?

Troszku spóźnione ale....z okazji Dnia Ratownika życze wszystkim goprowcom dużo zdrowia, cierpliwości i wytrwałości w wykonywanej pracy i życiu prywatnym
    Przy okazji bardzo chciałam podziękować tym którzy brali udział w niedziele
    (22.10.2006) w akcji na Połoninie Caryńskiej w imieniu poszkodowanego i jego rodziny...gdyby nie Wy...
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006

Może trochę nie temat ale miłośników gór i podobnej tematyki powinna zainteresować książka Michała Jagiełło „Wołanie w górach”. Jest to książka o akcjach ratowniczych w Tatrach. Bardzo ciekawie napisana. Polecam na jesienne wieczory.

lucyna
    Guest

Muszę przyznać, że to jest najczęsciej kradzona mi książka [nazwijmy to pożyczana]. Miałam już z 5 egzemplarzy. Daję do poczytania ku przestrodze a one znikają w niewyjaśnionych okolicznościach. Miałam już chyba z 6 egz Wołania z połonin. Będę musiała kupić 7. Bardzo też lubię ją dawać jako prezent. Jest to udeńko wydawnicze

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)